עמירה הס
עמירה הספלאש 90

עיתונאית "הארץ" עמירה הס לא מתרשמת מהאמירות ולפיהן נתינת טלפונים סלולאריים למחבלים בכלא תיפגע בביטחון המדינה.

במאמר שפרסמה בעיתון על רקע פרשת ח"כ באסל גטאס, כותבת הס "זה קשקוש שהניידים שבידי כלואים פלסטינים מהווים סכנה ביטחונית המונית. קשקוש שנועד להגביר את ההסתה הלאומנית נגד הפלסטינים אזרחי ישראל, באמצעות ניפוח חומרת החשדות נגד חבר הכנסת באסל גטאס".

לדבריה, כשהסערה תשכך, יימצאו דרכים חדשות להברחתם. "אם באמת רוצים למנוע הברחות ניידים בעתיד, יש לאפשר לאסירים הפלסטינים להשתמש בטלפון ציבורי. אפשר להקשיב לשיחות בזמן אמת, להקליטן ולפענחן מיד, אפשר להציב סוהר שיקשיב. אפשר הכל ביחד. בזק תרוויח. לבוגרי הקורסים לערבית תהיה תעסוקה טובה. זהו הפתרון הביטחוני הפשוט והאנושי היחיד".

מוקדם יותר, לאחר דיון סוער, אישרה ועדת הכנסת בראשות ח"כ יואב קיש (הליכוד) את בקשת היועץ המשפטי לממשלה להסיר את חסינותו של ח"כ באסל גאטס, בעקבות החשדות ולפיהם גטאס הבריח טלפונים סלולריים למחבלים כלואים.

החלטת הוועדה תובא מחר לאישור מליאת הכנסת, ואז תוכל המשטרה לערוך חיפוש ומעצר במסגרת חקירתו של גטאס.

ח"כ גטאס לא השתתף בדיון וטען כי "הדיון שיתקיים היום אינו אלא דיון פוליטי שתוצאותיו ידועות מראש".

המשנה ליועמ"ש לממשלה, רז נזרי, הסביר כי מדובר בבקשה חריגה ביותר. "לראשונה היועץ המשפטי לממשלה מבקש להסיר חסינות תוך כדי הליך חקירה. יש תשתית ראייתית מוצקה לחשדות". הוא ציין שכדי למנוע ממנו את האפשרות לברוח מהארץ הוצא נגדו צו עיכוב יציאה.

לדבריו, "בתחילת חקירתו במשטרה הכחיש גטאס שהעביר לעצירים עמם נפגש טלפונים סלוליריים ורק לאחר שהונחו בפניו הממצאים והוצג בפניו סרט וידיאו המתעד את המעשה אישר גטאס כי מסר את המעטפות עם הטלפונים לאסירים". נזרי סיפר עוד כי הטלפונים הסלולריים נמצאו בחיפוש שנעשה על גופו של אחד האסירים עמם נפגש גטאס.

המשנה ליועמ"ש הדגיש כי "גטאס חשוד בעבירות חמורות. עבירות על פקודות השב"ס דינן עד שלוש שנות מאסר, וניסיון סיוע לארגון טרור - עשר שנות מאסר".