בכפר השיקומי "עלה נגב - נחלת ערן" התקיים היום (שלישי) טקס הנחת אבן הפינה לבית החולים השיקומי הראשון שייבנה בדרום.
באירוע השתתפו רעיית נשיא המדינה נחמה ריבלין, שר הבריאות יעקב ליצמן, יו"ר הכפר השיקומי "עלה נגב – נחלת ערן" אלוף במיל' דורון אלמוג, מנכ"ל רשת 'עלה' הרב יהודה מרמורשטיין, מנכ"ל הכפר השיקומי אבי וורצמן, ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג' ויו"ר דירקטוריון קק"ל דני עטר.
"אני עומדת כאן אתכם, מתפעלת מאד ומתרגשת מאד", פתחה נחמה את דבריה בטקס, "מהות העשייה שלכם היא הצדעה שקטה לחיים, הוקרה לחיים, החיים הפשוטים, היומיומיים. יש דברים שהם לא רק פרויקט לאומי - הם סמל לאומי ואתם סמל לאומי. כל הכבוד לכם".
לדבריה "הבחירה להקים את הכפר דווקא כאן, באזור הזה, במועצה האזורית מרחבים, נבעה גם מתחושת שליחות", אמרה נחמה והמשיכה: "רצון לממש את חזון הציונות המגשימה ומתפיסת עולם שרואה ביישוב הנגב משימה חשובה מן המעלה הראשונה. הקמת הכפר לא רק נתנה בית חם למי שהחברה ביקשה לוותר עליהם, היא תרמה לפיתוח הנגב".
נחמה הוסיפה ואמרה: "יש בדרום משפחות שלמות שחייהן נעים בין כאן לבין מרכז הארץ, רואים אותם בבתי החולים, במחלקות השיקום. הורים, אימהות ואבות שנוסעים מדי יום מביתם – לפעמים משך שעה וחצי רק כדי שיוכלו לסעוד את יקירם לתמוך בו, לעודד, לשבת ליד מיטתו. במסירות נפש משאירים מאחור ילדים קטנים, בית, עבודה. בית החולים השיקומי שיוקם כאן ייתן מענה לאנשים האלה, למשפחות האלה. משפחות לא יצטרכו להוסיף סבל על סבל ולנסוע שעות ארוכות רק כדי לסעוד את יקירן. הגיעה העת. על מדינת ישראל, ועל ממשלת ישראל לעשות הכול על מנת שאנשים יבינו שלחיות כאן בנגב זה טוב בדיוק כמו במרכז הארץ. אסור שיהיו פערים בשירותי הבריאות הניתנים בין המרכז לפריפריה''.
"נהוג לומר שעורכים את טקס הנחת אבן הפינה גם כדי להשרות קדושה במקום שבו עתיד להיבנות הבית החדש", אמרה נחמה בסיום דבריה. "הקדושה בעשייה ב'נחלת ערן' מורגשת בכל. הלבנה הסמלית שנניח היום היא המשך לעשייה הברוכה בכפר. 'אבן מאסו הבונים, הייתה לראש פינה', החלה הספירה לאחור של הקמת בית החולים השיקומי הראשון בנגב ומי ייתן ונזכה בקרוב, להשתתף בחניכתו. עלו והצליחו. עלה והצלח עלה נגב''.
שר הבריאות יעקב ליצמן ברך על המאורע המרגש המחזק את מערכת הבריאות והוסיף: ״היום אחרי הצהרים יוגש לי סל התרופות לאחר עבודה של שלושה חודשים. תרופות רבות נכנסו והורחבו טיפולי השיניים. מעולם לא התערבתי בענייני הסל אבל אני יודע שהוא נותן גם מענה למחלות נדירות שלא קיבלו מענה עד כה. פתחנו את עבודת הסל לכלי התקשורת.
''אפשר לשבת, כל עיתונאי, ולראות את הדיונים און ליין בלי הסתרה, עם אמברגו עד הגשת המסקנות. לאחרונה שמתי לב שפתאום מתפרסמות תרופות כאלה ואחרות שברור לי שמישהו מנסה להלחיץ את עבודת ועדת הסל באמצעות הפרסומים. יותר מזה אף ראיתי שיש פרסומים באשר לאיזה תרופות יכנסו ואיזה לא ולא ברור לי באיזו רוח קודש הם יודעים זאת''.
ליצמן הדגיש, ''יש לנו מערכת בריאות מצוינת. אני יודע שהמצב בחדרי המיון לא נעים, ואני ממשיך בכל הכח בביקורי בחדרי המיון, אבל בסך הכל בשורה התחתונה מערכת הבריאות שלנו טובה".
יו"ר "עלה נגב", אלוף במיל' דורון אלמוג, אמר כי "הראשון שחסר כאן הוא ערן בננו. דידי רעייתי כאן איתנו, ואני הגדרתי את ערן, ואגדיר אותו כך עד יומי האחרון, המורה הגדול של חיי, הילד שמעולם לא דיבר ולעולם לא קרא לי אבא. הוא לימד אותי קודם כל על עצמי, עלינו כחברה ועל מקומם של ילדים כמוהו, החלשים ביותר בחברה. הוא זה שהיה צריך לקבל את 'פרס ישראל', לא אני.
''אלמלא ערן, הייתי איש אחר, הוא עשה אותי איש צנוע יותר, רגיש יותר, קשוב יותר, מודע יותר לצרכים של ילדים כמוהו בעולם הזה, והכפר הזה הוקם - אמרתם איש אחד, אז האיש האחד הזה הוא ערן אלמוג הילד שנולד כל כך פגוע, שהעמיד אותנו במבחן עצום, מבחן חברתי עצום. האם אנחנו שומעים יום יום, שעה שעה, את קולו של החלש ביותר שקולו לא נשמע האם אנו מוכנים לתיקון עולם של אלה שאינם יכולים לעשות מאומה בכוחות עצמם ולכן התודה הראשונה היא לערן בננו.
קקכמובן לרעייתי דידי אהובת חיי, מי שגידלה את ערן בבית והייתה איתו כמובן הרבה יותר שעות ממני והאהבה שלנו ביחד עשתה את הדרך שכולנו צועדים בה היום כאן'', הוסיף אלמוג.