מאות בני נוער, תלמידים וחניכים בעלי צרכים מיוחדים ממרכז עלה השתתפו ב"צעדת ערן" השביעית שנערכה ביום שישי האחרון בגדרה.
מטרת הצעדה היא להעלות את המודעות לצרכים של אנשים עם מוגבלויות ולחובה של החברה הישראלית להסתכל עליהם כבני אדם שווי זכויות, לפני שמסתכלים על המגבלה שלהם.
איילת, ילדה עם מוגבלות שמתניידת בכיסא גלגלים והשתתפה בצעדה אמרה, "צריך לזכור שאנחנו קודם כל בני אדם שיש לנו מוגבלות, אבל אנחנו קודם כל אנשים רגילים שרוצים לחיות ממש כמו כל אחד אחר".
במהלך הצעדה אותגרו הצועדים בניסיון לטפס ולעלות עם כיסא גלגלים, בהליכה משותפת יחד עם אדם עם מוגבלות, בהליכה עם רטיות על העיניים, מקל מסייע ועוד, כאשר האמצעים השונים ממחישים מהי המשמעות של להיות עם מוגבלות.
'צעדת ערן' מתקיימת לזכרו על שמו של ערן אלמוג, בנו של אלוף במיל' ויו"ר הכפר השיקומי 'עלה נגב - נחלת ערן' דורון אלמוג, שהשתתף בצעדה יחד עם רני בנימיני, מייסד משותף בעמותת נגישות ישראל, ראש מועצת גדרה יואל גמליאל, מנכ"ל רשת מרכזי עלה הרב יהודה מרמורשטיין, מנכ"לית עלה מוריה בגדרה נעמה סוקביץ, מנכ"ל "עלה נגב - נחלת ערן" אבי וורצמן ובני חדד שמוביל את פרויקט 'תיקון עולם'.
נופר מור חיין, תלמידה מבית ספר באשדוד סיפרה בהתרגשות כיצד התכנית השפיעה עליה, "פעם חשבתי שאנשים עם מוגבלות הם אנשים מסכנים ועצובים, אבל גיליתי שהם חווים את החיים כמו שהם רוצים. כמו כולם, יש להם משפחות כמו כולם. אדם עם כסא גלגלים יכול לנהוג, אדם עיוור יכול ללכת לקניות בסופר מרקט. הם יכולים לעשות הכל! למדתי שאסור לומר בעלי מוגבלויות כי הם לא בעלים על המוגבלות שיש להם. הם קודם כל אנשים ורוצים שיסתכלו עליהם קודם כל כאנשים לפני המגבלה. עברתי שינוי פנימי וכשאני הולכת לכל מקום אני מיד בודקת כל מקום אם הוא מונגש".
חתן פרס ישראל, אלוף במיל' ויו"ר הכפר השיקומי "עלה נגב נחלת ערן" דורון אלמוג סיפר לצועדים כי ערן בנו למד בעלה מוריה בגדרה תשע שנים. "מעולם לא דיבר לא קרא לי אבא ולא יצר קשר עין אבל הוא לימד אותי עלינו יותר מכל אדם אחר. הוא לימד אותי על מקומו של החלש ביותר בחברה, על הפגוע ביותר - ילדים כמוהו - שלא יכולים לעשות כלום בכוחות עצמם, לא יכולים לבקש חומוס, קוקה קולה, מים או ללבוש חולצה ירוקה, כלום. דרך מבע העיניים ושפת הגוף בלבד אנחנו צריכים להבין מה הוא רוצה ומה טוב לו. הם מעולם לא פשעו, לא גנבו, לא רימו, הם טהורים וזכים. לכן, עבורם אנחנו רוצים לעשות כמה שיותר, להעמיד במרכז העולם שלנו ושלהם את האהבה לאדם החלש, זה שלא יכול לעשות כלום בכוחות עצמו. אלה שמשוועים לאהבה ותמיכה. בצעדה הזו אנחנו אומרים שהיום האדם החלש והמוגבל ביותר נמצא במרכז ואנחנו נותנים לו את כל האהבה שאפשר".
רני בנימיני מייסד משותף בעמותה נגישות ישראל אמר, "אנשים עם מוגבלות הם חלק מהחברה שלנו ובכל מקום בעולם, מידי יום תאונות קורות. יש ילדים שנולדים עם מוגבלות, תאונות עבודה, פצועים ונפגעים ממלחמות ומארועי טרור וכמוכן 'זקני השבט' ששומעים ורואים והולכים 'קצת' פחות טוב וזקוקים לעזרה ולהתאמה. כולם רוצים להגיע לקניון, לבנק, לים, למסעדה, לקולנוע לתיאטרון, לנסוע באוטובוס לטוס לחו"ל ולהרגיש כמה שיותר משולבים. כל אחד מאיתנו הוא עולם ומלואו, ההסתכלות הראשונית היא פנימה ללב, לתחושה, לחוויה ומשם להסתכל קצת אחרת על העולם שלנו, להפוך לאנשים טובים יותר, לאזרחים טובים יותר ושיחד נהפוך לחברה טובה יותר, פתוחה ומשלבת".