ועדת הפנים בראשות ח"כ דודי אמסלם אישרה לקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ דוד ביטן וח"כ דודי אמסלם, להציב קלפיות בבתי אבות ובבתי חולים גם בבחירות לרשויות המקומיות.
על פי ההצעה שהתקבלה יוצבו קלפיות בבתי אבות כבר בבחירות המקומיות הקרובות, ובבתי החולים רק ב-2023, בשל טענת משרד הפנים שהוא זקוק לזמן התארגנות.
הקלפיות שיוצבו בבתי האבות ובבתי החולים יהיו חלק ממכסת הקלפיות הרגילה, או חלק ממכסת הקלפיות לבעלי מוגבלות. במקום שהן יהיו הקלפיות לבעלי מוגבלויות, יוכלו להצביע בהן גם בעלי מוגבלות שאינם מתגוררים במוסד.
ח"כ עבדאללה אבו מערוף ביקש לסייג בחוק ולקבוע כי אנשים שאינם מתגוררים בבית האבות לא יוכלו להצביע שם, מחשש לזיופים.
יו"ר הוועדה דודי אמסלם לא קיבל את עמדתו, "זה נתון לשיקול דעת ועדת הבחירות המרכזית. אם יש ליד בית האבות בית ספר ובו 800 מצביעים, רק הגיוני שיקבעו שחלק מספר הבוחרים יצביע בבית האבות במקום בבית הספר".
על בקשת משרד הפנים שלא להכליל בתי חולים בחוק בשל "קשיי התארגנות", אמר יו"ר הוועדה דודי אמסלם: "חוקקנו חוק שאסירים בבתי סוהר יוכלו להצביע בבתי הכלא. עכשיו מאפשרים גם להצביע בבתי אבות. היחידים שאנו מחריגים זה חולים. לפי החוק אתה צריך לשלם לו נסיעות לקלפי. אתם במשרד הפנים אמורים לתת שירות לתושבים. אנו מדברים על הבחירות הבאות. אתם מבקשים מצב אבסורד, לא נכון, לא מוסרי ולא הגיוני. כמה בתי חולים יש בישראל? 20?"
נציגת משרד הפנים: "לפי הנתונים שבידינו החוק יחייב הצבת 200 קלפיות בבתי חולים".
יו"ר הוועדה, ח"כ דודי אמסלם השיב, "אז 200 קלפיות מתוך 40,000. בגלל זה תמנעו מאדם עם אינפוזיה להצביע? בחירות זה עיקרון יסוד. אסירים הם אזרחים לא יותר טובים מחולים. אני מסכים לדחות את הקלפיות בבתי החולים לבחירות 2023, שיהיה לכם פחות לחץ בחזה".