26 יהודים עלו לישראל מוונצואלה בשבוע שעבר. היהודים נמלטו מהמצב הכלכלי, החברתי והפוליטי הקשה במדינה, בסיועה של "הקרן לידידות".
מאז חודש אפריל מתקיימות ברחובות ונצואלה הפגנות נגד ממשלתו של ניקולס מדורו, שהחליף את השליט הקודם, הוגו שאבז, לאחר מותו ב-2013. המשטר של מדורו ממשיך את הקו הסוציאליסטי הקיצוני של שאבז.
"המצב מאוד קשה", אמרה מיכל לוי, בת 35, לג'רוסלם פוסט כשהגיעה לארץ עם שלושת ילדיה. "קשה להשיג דברים בסיסיים כמו לחם וקמח". היא הוסיפה שחששה לצאת מהבית בגלל הפחד ממהומות ומחטיפות.
דובר הקרן לידידות, רובי אלפי-ניסן, אמר שהארגון הביא 200 עולים מוונצואלה לישראל במהלך השנתיים האחרונות. לדבריו, הקרן מעניקה לכל משפחה, או לכל אדם בודד, כרטיס טיסה, בתוספת מענק של 800 דולר לאדם בוגר ו-400 דולר לילד. בנוסף, הקרן עוקבת אחר כל עולה במשך לפחות חצי שנה לאחר הגיעו לישראל, מסייעת בהשמה מקצועית ומעניקה צרכים יסודיים אם יש צורך בכך.
בחודש מרץ אמר שר החוץ של ונצואלה לרב הראשי של המדינה, הרב יצחק כהן, כי ארצו מעוניינת ביחסים דיפלומטיים מלאים עם מדינת ישראל. זאת – שמונה שנים לאחר שוונצואלה גירשה את השגריר הישראלי. שאבז נהג לעשות שימוש בטיעונים אנטישמיים כשהותקף בגין מצב הכלכלה והשחיתות בארצו.
בוונצואלה נותרו כ-9,000 יהודים, מתוך 25,000 שהיו שם לפני 18 שנה. לפי סוכנות הידיעות JTA, הרוב עלו לישראל או היגרו לפלורידה.