הישוב שערי תקווה
הישוב שערי תקווהצילום: גור דותן

במועצה האזורית שומרון דורשים להסדיר את מעמדם של חמישה בתים שנבנו בישוב שערי תקווה מאז שנת 1997, וככל הנראה נבנו בשטח המוגדר על פי הסכמי אוסלו כשטח B.

על פי הפרסום הבוקר (שני) באתר וואלה, ההיתר לבנייתו של בית אחד מתוך החמישה ניתן עוד קודם להסכם אוסלו, אך ההיתרים לבניית יתר הבתים ניתנו לאחר חתימת ההסכם.

מאז בניית גדר ההפרדה, השטח המדובר נמצא בצד הישראלי של הגדר, אולם מעמדו המשפטי על פי המפות לא השתנה.

במועצה האזורית שומרון מסבירים כי מדובר בבתים היושבים בתוך תוכנית המתאר של הישוב על תב"ע בתוקף, בתוך קו כחול על קרקע יהודית פרטית, וחלקם אף קיבלו היתרים עוד לפני הסכמי אוסלו בתחילת שנות ה-90.

ככל הנראה בשל טעות של משרטטי מפת אוסלו חלק קטן מאוד מהישוב שערי תקווה נצבע בשטח B. במנהל האזרחי לא הבחינו ככל הנראה בשינוי ולא הודיעו למועצה אזורית שומרון על גריעה בתב"ע של הישוב.

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, דורש את התערבותו המיידית של ראש הממשלה לתיקון האבסורד.

"אם הדברים אכן נכונים או אז מדובר ברשלנות שגרעה משטחה של שערי תקווה בתוך שטח מוניציפלי של ישוב בתוך קו כחול על קרקע יהודית פרטית. הסכם אוסלו כולו הוא הסכם שנעשה ברשלנות איומה שהביאה טרור רצחני למדינת ישראל, הסכם שנעשה כפי שניתן לראות גם ברשלנות תכנונית שהביאה למצבי אבסורד בשטח וזה אחד מהם", אומר דגן.

לדבריו, "שערי תקווה כולה היא חלק משטח מדינת ישראל אנחנו נתבע מממשלת ישראל תיקון של העיוות הנורא הזה. אם אכן הדברים נכונים אני קורא לראש הממשלה להתערב באופן אישי בתיקון הטעות הזו שבה בשל טעות אזרח ישראלי בלב מדינת ישראל מוצא עצמו בתוך ביתו משוטט בין שטח B ל- C".