ההיסטוריה של לימודי המשפטים בארץ ארוכה. כבר בשנת 1935 נוסד בתל אביב המוסד הראשון ללימודי משפטים ("בית הספר הגבוה למשפט וכלכלה").
מאז, ובמשך כשישה עשורים, ניתן היה ללמוד לימודי משפטים אך ורק בפקולטות למשפטים שפעלו במסגרת האוניברסיטאות ברחבי הארץ.
בראשית שנות התשעים, לאור הדרישה הגוברת ללימודי משפטים, הוכנס תיקון לחוק לשכת עורכי הדין, במטרה לאפשר פתיחת מסלולי לימודי משפטים גם במכללות שאינן אקדמיות. התיקון לחוק חולל רעידת אדמה של ממש וגרם לכך שקצב פתיחת מסלולי הלימוד החדשים היה מהיר במיוחד. יחד עם זאת עד שלהי העשור הראשון של המאה הנוכחית, כל בתי הספר החדשים למשפטים, הוקמו במסגרת מכללות שאינן מתוקצבות.
בית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת – הראשון בצפון
בשנת 2008 נפתח בית ספר למשפטים במכללה האקדמית צפת על פי החלטת ממשלה מיוחדת, במטרה לחזק את הצפון ולאפשר לתושבים לרכוש השכלה משפטית, שעל בסיסה יוכלו להשתלב בתחומי עשייה מגוונים ובמקצועות אטרקטיביים ומכניסים במרחב הגלילי של ישראל. העובדה שהמכללה האקדמית צפת היא מכללה מתוקצבת הפכה את הלימודים בה לנגישים ואטרקטיביים במיוחד.
למרות הביקוש, לא מתפשרים על גודל הכיתות
בשנה הראשונה לפעילותו, התקבלו ללימודים בבית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת, סך הכול 64 סטודנטים מתוך כ-600 מועמדים. במהלך השנים הבאות בית הספר התרחב והלך ומספר המבקשים ללמוד בו נמצא בעלייה מתמדת. עם זאת, קיבל בית הספר החלטה אקדמית להקפיד על רמת המתקבלים, על רמת הלימודים ועל גודל הכיתות. כתוצאה מכך לסטודנטים ניתנת הזדמנות לבטא את עצמם טוב יותר, להשמיע את קולם, להפוך לשותפים פעילים במערכי השיעור ולחוות דיונים מעמיקים במיוחד בנושאים מורכבים וחשובים.
יתרה מכך, הודות לעובדה שמדובר בבית ספר קטן, היחסים בין המרצים לסטודנטים הרבה יותר אישיים מאשר במוסדות לימוד אחרים. הדבר בא לידי ביטוי בין היתר ברמת הזמינות של המרצים, בהתחשבות הרבה בצרכים ובמגבלות של הסטודנטים ובסיוע האישי בלימודים ובתחומים נוספים אחרים כמו השגת מלגות למשל.
סגל מרצים מהשורה הראשונה של עולם המשפט הישראלי
המרצים בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת נמנים עם טובי המרצים למשפטים בארץ. משפטנים בעלי שם בתחומם, המחזיקים במוניטין מרשים בעולם המשפט הישראלי, כשבין היתר מדובר על פרופ' גדעון לייבזון, פרופ' מוחמד ותד, פרופ' איריס קנאור וכן על דיקאנית בית הספר, פרופ' תמר גדרון.
כל היתרונות תחת קורת גג אחת
השכנות הגיאוגרפית ושיתוף הפעולה עם הפקולטה למשפטים בגליל של אוניברסיטת בר אילן ובית החולים זיו הולידה פעילות אקדמית מגוונת בתחום הביואתיקה, המוסר והמשפט במקצועות הבריאות. כך ,לדוגמה, מקיים בית הספר למשפטים קליניקה לזכויות החולה, מקיים שת"פ מחקריים עם מוסדות מובילים בחו"ל, מארגן כנסים בינלאומיים ולאחרונה אף נחנכה במכללה האקדמית צפת יחידה של הקתדרה לביואתיקה של יונסקו.
לצד הפעילות הממוקדת הזו יש לבית הספר היצע עשיר נוסף של קליניקות ופעילות אקדמית מגוונת ויוצאת דופן. בבית הספר מתאפיין בריבוי קליניקות. קליניקה לסיוע משפטי, קליניקה לזכויות נאשמים, גישור ומשא ומתן וקליניקה שבמסגרתה עובדים הסטודנטים בלשכות שופטים בבתי המשפט בגליל במהלך שנת הלימודים השלישית ומבצעים עבודות של טרום התמחות. הודות להתנסויות המעשיות האלה יכולים הסטודנטים לקבל טעימה מתחומי העיסוק השונים של עולם המשפט ולהבין כבר בשלב יחסית מוקדם של הכשרתם המקצועית כיצד נראה העולם המקצועי האמיתי אליו הם שואפים להגיע.
בית הספר מכין את בוגרים למכלול העיסוקים בהם יוכלו להשתלב בסיום לימודיהם- ולא רק בתחום עריכת הדין. ניהול עסקים, תקשורת, השירות הציבורי, המנהל הציבורי, אקדמיה, היי טק, שוק ההון, פרום, צרכנות, קניין רוחני ועוד. תכנית הלימודים של בית הספר מאפשרת טעימה והתנסות בכל אחד מהתחומים האלה ופותחת בפני הבוגרים עולם חדש, מגוון ומעניין.
הרמה האקדמית הגבוהה של בית הספר, המיקום האטרקטיבי, האווירה האינטימית והיחס האישי: כל אלה ממקמים את בית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת במקום גבוה ומוערך על המפה של לימודי המשפטים בישראל.
לשלב בין לימודים גבוהים ללימודי קודש
במכללה האקדמית צפת, מקפידים לשלב בין חומר ורוח או בין קודש לחול אם תרצו. השילוב מתבטא בין היתר בבית המדרש והמדרשה הפועלים בחסות המכללה, בראשות הרב ד"ר בניהו ברונר.
בנוסף ללימודים בבית המדרש, מוזמנים הסטודנטים להצטרף לגרעין "אופקים למחר", המורכב מסטודנטים שמשלבים בין הלימודים האקדמיים והתורניים לבין חיי רוח, קהילה וחברה עשירים ומבצעים פעילות התנדבותית מבורכת בקהילה העוטפת את המכללה.
אז אם אתם חולמים על לימודי משפטים ומעוניינים ללמוד במקום היפה ביותר בארץ, בסביבה לימודית מעשירה המתאפיינת ברמה אקדמית גבוהה ויחס אישי, אתם יכולים להפסיק לחלום ולהתחיל לתכנן את החיים החדשים שלכם בגליל, בבית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת.
מתעניינים? לחצו כאן