ביומן ערוץ 7 הבאנו את סיפורה של משפחת מרציאנו, לאורה ופרנק, עולים מצרפת שלפני עשור נולד להם בנם, אלי, הסובל משיתוק מוחין וכדי לאפשר לו לאכול באופן עצמאי פיתחו כפית השומרת על יציבות המזון שבה, גם תוך כדי תנועה סיבובית.
"הרעיון נולד מהצורך בבית", מספרת לאורה, אמו של אלי. "הבן שלנו סובל משיתוק מוחין ולא יכול לאכול לבד עם כפית רגילה. הכול נשפך לו. היה לנו מאוד קשה גם להאכיל אותו וגם לטפל בילדים האחרים. היה לנו גם קשה לראות את הקושי שלנו לאכול לבד כמו שהוא רצה. חיפשנו בשוק משהו שייתן מענה, כי חשבנו שיש הרבה אנשים בעלי מוגבלויות בתפקוד הידיים, וכל מה שמצאנו לא התאים לנו".
ממשיכה לאורה ומספרת כיצד החליטו היא ובעלה להמציא מענה ופתרון עבור הבן. "אני ובעלי מהנדסים וכמהנדסים אנחנו מחפשים פתרונות", היא מספרת ומציינת כי בראשית הדרך היעד היה אך ורק למצוא פתרון למצוקת הבן ולא בהכרח להמציא מכשיר שיופץ בארץ ובעולם, אך התגובות הנלהבות הובילו למהלך רחב הרבה יותר.
"קנינו מדפסת תל ממד ועשינו כמה ניסיונות עד שהגענו למוצר בסיסי שעובד. המטפלות של אלי התלהבו וביקשו לעשות עוד כפיות לילדים נוספים. רצינו משהו מאוד פשוט, משהו מכני ללא חשמל או בטרייה. הכפית עובדת על שני צירים ומשקולות, היא זזה ומשאירה את הנוזל יציב", מספרת מרציאנו.
יצוין כי הכפית אמנם אינה נותנת מענה לנוזלים ברמת מים, אך ברמת מרק ודייסה המענה בהחלט נראה מתאים ויעיל. "מההתחלה קיבלנו תגובות מאוד טובות, גם מהמטפלות שרוצות לתת עצמאות, וגם מהורים שרואים ילדים שאוכלים לבד. זה נותן תחושת סיפוק רבה. אנחנו מקבלים גם תגובות ממוסדות כמו בתי אבות. המכשיר מתאים גם לאנשים עם פרקינסון".
מאז הושלם פיתוח הכפית נפוצה השמועה אודותיה וכעת בני הזוג מרציאנו מקדמים את הפצת הכפית במדינות שונות בעולם. "חיפשנו אנשי מכירות. מצאנו מפיץ בינלאומי גדול שיפיץ בעולם. בארץ שמרנו על ההפצה אצלנו כדי לשמור על מחיר נמוך".