יואב קיש
יואב קישצילום: Miriam Alster/Flash90

ח"כ יואב קיש (ליכוד) הביע הבוקר (שלישי) סיפוק מהפשרה שהושגה בנושא חזקת הגיל הרך, אשר קובעת כיום כי ילדי גירושין מתחת לגיל 6 יהיו אוטומטית במשמורת של האמא.

על פי הסיכום שהושג בין קיש לבין ח"כ שולי מועלם-רפאלי (הבית היהודי), הקואליציה תצביע בעד הצעת חוק שתצמצם את תחולת החזקה ל"פעוטות", אשר יוגדרו בחוק כמי שגילם עד 3.

הצעת החוק תעבור בקריאה ראשונה – אך לא מעבר לכך. ח"כ קיש מתכוון להחיל על ההצעה את דין הרציפות, באופן שיאפשר להביאה לקריאה שניה ושלישית בממשלה הבאה, לכשתקום, מבלי להצטרך להביאה שוב לקריאה ראשונה.

ח”כ קיש רואה בפשרה הישג משמעותי – שהושג רק אחרי שייצר משבר. כזכור, קיש סירב לעזוב את תפקידו כיו”ר ועדת הכנסת ולהתמנות ליו"ר ועדת הפנים, כל זמן שלא הושגה הסכמה לגבי חזקת הגיל הרך. מעמדת הכוח של ועדת הכנסת, מנע קידומו של חוק שישדרג את מעמדה של אוניברסיטת אריאל, בכדי להפעיל לחץ על ח"כ מועלם.

"הם חשבו שהם יוכלו למסמס את כל המהלך ולתקוע את זה”, אמר הבוקר לערוץ 7. "אני לא הייתי מוכן לוותר, וכשראו שאני לא מוכן לעזוב את תפקיד יו"ר ועדת הכנסת אז התחילו דיונים אתמול ובלגן, והתכנסנו לפשרה. אמרנו 'פעוט' במקום לנקוב בגיל מוגדר, וכתבנו בדברי ההסבר שפעוט הוא בין גיל שנה לשלוש”.

הכותב הוא אב לשניים ויו"ר תנועת המשפחה.

ההישגים הבולטים בהצעת החוק שגובשה, לדברי ח"כ קיש, כוללים את העובדה שהיא לא משתמשת בביטוי "הורה משמורן”. “אין דבר כזה הורה שיש לו עדיפות", הסביר. “יש רק 'זמני שהות', אם בכלל, וגם השימוש במונח הזה צומצם מאוד”. הוסכם גם כי בסעיפים שנותרה לגביהם מחלוקת, תכלול הצעת החוק את שני הנוסחים המוצעים ע”י הצדדים.

על פי הנוסח של ח"כ מועלם, סידורי ההורות ייקבעו בהתחשבות בשאלה, איזה מההורים טיפל יותר בילדים לפני הפירוד. ח"כ קיש, מצידו, העביר נוסח שנותן עדיפות להורה שהיה המפרנס העיקרי, ונותן עדיפות לחלוקה שווה של הזמנים בין ההורים.

ההישג הוא חלקי בלבד, מודה קיש, אבל מסביר: "האלטרנטיבה שלי היתה לתקוע את זה, מה שלא רציתי, או להראות שעושים פה מהלך ויש התקדמות. השטח צמא למהלכים וסוף סוף משהו זז. אני מתמודד פה עם אופוזיציה לא פשוטה אבל אני חושב שזה צעד משמעותי מאוד בדרך לשינוי. אני שמח שההתעקשות שלי על זה בוועדות ניערה אתמול את כל הקואליציה להסכמות”.

הכותב הוא אב לשניים ויו"ר תנועת המשפחה.