
ערבים פרצו אמש (חמישי) למחנה שבטה של צה''ל בדרום הארץ וגנבו ציוד צבאי.
הגנבים שברו את המנעולים באחד משערי המחנה, חדרו פנימה וגנבו ציוד לוגיסטי כמו מדים, מעילים צבאיים ונעליים צבאיות.
לא נגנבו כלי נשק או אמצעי לחימה. חלק מהציוד שנגנב נמצא זרוק בשדה פתוח סמוך לבסיס. המשטרה פתחה בחקירה.
במחנה שבטה (בה"ד 9) בנגב פועל בסיס ההדרכה של חיל התותחנים, שם נערכת הטירונות ופרק ההכשרה המקצועית לתותחנים, פרק האימון המתקדם, קורס מפקדים לכלל חיילי החיל, השלמה חיילית לבוגרי קורס הקצינים וכן הכשרות נוספות.
בחודש ינואר האחרון דנה ועדת החוץ והביטחון בנושא "התמודדות עם תופעת גניבות מבסיסים ושטחי אש". בדיון נחשף כי בשנתיים האחרונות היו כ-50 אירועי גניבה בכל שנה במרכז לאימוני יבשה (מל"י) בלבד.
אל"מ ערן אוליאל, ראש מחלקת מבצעים בצה"ל, התייחס לנושא כמי שאחראי על אבטחת בסיסי צה"ל מתוקף תפקידו, ואמר "איש מילואים שבא לשרת לא צריך למצוא את עצמו כנפגע אלימות או עבריינות, אולם יש לזכור שצה"ל אינו הגוף האמון על הטיפול בפשיעה.
"כמפקד חטיבת מילואים בעבר, בכל תדריכים מדגישים את האחריות האישית על ציוד", הסביר אוליאל ופירט את ההשקעות תקציבים במיליוני שקלים שמבצע צה"ל בתשתיות בבסיסים כדי להקשות על הגניבות.
רפ"ק רונן ישי, נציג חטיבת המודיעין של המשטרה אישר כי שיתוף הפעולה מול הצבא הוא חסר תקדים, והוסיף "אלה בד"כ ארגוני פשיעה שמחפשים את הנשק הצה"לי התקני ולא רובים מאולתרים מסוג קרלו כמו שיש בשטחים. אם באירוע פלילי קלאסי אתה שם דגש על לתפוס את העבריין, פה יש דגש על איתור כלי הנשק באותה מידה, אם לא יותר, וככל שהגניבה יותר קטנה, יותר קשה לאתר את הגנב.
''חשוב גם לזכור ששטחי אש הם עצומים, ואין לדעת מאיפה יצא הגנב, שלרוב עם רכב שטח. מצבת כח האדם במשטרה לא מאפשרת הצבת שומר קבוע בחניון של בסיס למשך שבוע של אימון, מבלי לפגוע בפעילות חיונית לא פחות", ציין.