אילוסטרציה
אילוסטרציהThinkstock

ניהול תקציב של משק בית דומה לניהול עסק ומחייב אותנו להישאר עם אצבע על הדופק. הבעיה היא שרבים מתרגלים לחיות עם המינוס ולשלם עליו ביוקר, למרות שביניהם לבין רווחה כלכלית יש רק 5 צעדים פשוטים. הנה הם לפניכם:

1. מעבר לתחבורה ציבורית

תלות ברכב פרטי דורשת מכם הוצאה מיותרת של אלפי שקלים בשנה. חוץ מהסכום שייכנס לחשבון הבנק כאשר תמכרו את הרכב ותעברו לתחבורה ציבורית, תוכלו גם לחסוך את הוצאות הדלק, הביטוח, התחזוקה, הבלאי והטיפולים התקופתיים במוסך. מעבר לתחבורה ציבורית היא משימה קלה מכפי שנהוג לחשוב ורק צריך לשנות בהתאם את הרגלי החיים.

2. צמצום עמלות ניהול הכסף

מתי בפעם האחרונה בדקתם כמה עולה לכם לנהל את הכסף בחשבון הבנק או אצל חברת האשראי? אם תעשו את הבדיקה הזו עכשיו, יכול להיות שתהיו מופתעים.

כמו כן, זה בדיוק הרגע לצמצם את עמלות ניהול הכסף ואפשר לעשות את זה בעזרת החלפת חשבון בנק, חברת אשראי, חברת ביטוח או כל נותן שירותים פיננסיים אחרים שלא מעניק לכם תנאים מועדפים.

3. מיחזור משכנתא

גם דברים גדולים כמו החזר משכנתא חודשי דורש מאתנו בדיקה יסודית אחת לתקופה מסוימת. סביר להניח שאחרי כמה שנים יגיע הזמן לבצע מיחזור משכנתא ולשנות את הרכב מסלולי ההלוואה, התנאים, אורך התקופה או גובה המשכנתא כולו.

יתרה על כך, גם אם המשכנתא שלכם מתנהלת בבנק מסוים ותקבלו הצעה טובה יותר תוכלו לפרוע אותה ולקחת משכנתא חדשה. המיחזור יאפשר לכם להתאים את המשכנתא לצרכים הקיימים ויעניק לכם לפחות עוד כמה שנים של שקט.

4. שימוש במזומן

ויתור על כרטיס אשראי ומעביר לתשלום במזומן או מקסימום בכרטיס דביט הם תנאי לחיסכון בהוצאות. הסכנה העיקרית עם אשראי היא שקשה לדעת מה גובה ההוצאה החודשית ועוד יותר קשה לצמצם אותה, וזה עוד לפני שדיברנו על העמלות.

מנגד, שימוש במזומן יחזיר לכם את השליטה. הוא יאפשר ניהול איכותי וצמוד יותר של התקציב המשפחתי ובעזרתו לא תצטרכו לוותר על הוצאות מחיה וקניות שוטפות, הוצאות פנאי ובילוי וכן הלאה. כמובן שגם מעבר למזומן במקום כרטיס אשראי דורש התאמות מסוימות בסגנון החיים, אבל בשביל זה התכנסנו.

5. קביעת תקציב חודשי

הקפידו לקבוע תקציב חודשי והיעזרו בכמה שיותר כלים על מנת לעקוב אחריו. אפשר להשתמש באפליקציות ייעודיות, בקובץ אקסל או בשיטה הקלאסית של מחברת ועיפרון. זכרו שהתקציב החודשי הוא של כל המשפחה והיעזרו בדוחות שקיבלתם מהבנק, מחברת הביטוח ומהמעסיק כדי לדעת מה הפער האמיתי בין ההכנסות וההוצאות.