יו"ר תנועת המשפחה, גיל רונן, הוצא היום (שני) מדיון של הוועדה לקידום מעמד האישה, בהוראת יו"ר הוועדה, ח"כ עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת).
זאת, לאחר שח"כ מירב בן-ארי (כולנו) התפרצה לדבריו של רונן בצעקות בטענה ש"כל שבוע נרצחת פה אישה".
סלימאן אמרה לרונן שהיא אוסרת עליו להמשיך ולדבר ומשהשיב לה שהוועדה "הכריזה מלחמה על המין הגברי" היא הורתה לסדרנים להוציאו.
הישיבה נועדה לדון בנתונים שנמסרו לח"כ נחמן שי (המחנה הציוני), לפיהם כ-70% מהתיקים נגד גברים שהוגשה נגדם תלונה בגין אלימות במשפחה, נסגרו ללא העמדה לדין.
נציגות המשטרה והפרקליטות הסבירו שהשיקולים בסגירה או אי-סגירה של תיק הם שיקולים מקצועיים ומבוססים על ראיות, עדויות וכו'. יו"ר הוועדה לא קיבלה את ההסברים וטענה שישנה נסיגה בשיעור ההעמדות לדין בגין אלימות במשפחה וכי אם המגמה תימשך, נשים עלולות לחשוש להתלונן.
רונן קיבל את זכות הדיבור ואמר שהוא מכיר בחשיבות הנושא של האלימות במשפחה ומסכים שהפגיעה הפיזית היא בד"כ יותר חמורה כאשר גבר מרים יד על אישה, מאשר במקרים הפוכים. עם זאת, ציין, מחקרים שהוצגו בכנסת ע"י בכירי החוקרים מראים שנשים אינן פחות אלימות מגברים במסגרת הזוגיות, וכי הדבר כולל גם אלימות חמורה וניסיונות רצח.
רונן אף הזכיר את המחקר של פורום קהלת מ-2016, ממנו עלה כי בתוך כלל תלונות הנשים נגד גברים יש עשרות אחוזים של תלונות שווא.
רונן אמר שהוועדה והרשויות גלשו לדמוניזציה של המין הגברי וכי אסור לוועדה להפעיל לחץ פוליטי על חוקרים, אשר מחויבים לעשות את עבודתם בצורה מקצועית.
ח"כ בן-ארי התפרצה כאמור לדבריו והתחוללה סערה, כאשר ח"כ יהודה גליק (ליכוד) קורא לאפשר לרונן לסיים את דבריו ולכבד את זכות הביטוי שלו, ואילו בן-ארי טענה ש"כל שבוע נרצחת אישה" ושאלה "מתי אישה רצחה גבר?". בן-ארי וסלימאן טענו שמאז תחילת השנה נרצחו 13 נשים ורונן אמר שהמספר הזה כולל נשים שלא נרצחו במסגרת של זוגיות, נשים שנרצחו ע"י קרובי וקרובות משפחה אחרים ועוד.
ח"כ סלימאן ניצלה את המהומה כדי להכריז שהיא לוקחת מרונן את זכות הדיבור ורונן מחה על כך ואמר שהוועדה הכריזה מלחמה על המין הגברי. בליווי הסדרנים יצא רונן מהוועדה. לאחר צאתו של רונן הודתה סלימאן בפני הנוכחים כי היא אכן מכירה גם מקרים שבהם נשים רצחו גברים.
"ההתרחשות בוועדה וההתנהגות הפרועה של ח"כ בן-ארי רק המחישה את דברי, כי גם נשים יודעות לנהוג באלימות", אמר רונן לאחר האירוע. "אסור לשום ועדה של הכנסת ללחוץ על חוקרים באופן שיגרום להם להעמיד לדין חפים מפשע, וועדה שעושה זאת מאבדת את הלגיטימיות שלה".