המאמצים לפתור את בעיית הפקקים בערים הגדולות נמשכים וכחלק מהפתרונות המוצעים צפוי להיפתח בעוד כחודשיים בתל אביב מיזם השכרת קורקינטים חשמליים.

המיזם צפוי לפעול בדומה למקובל במספר ערים גדולות בעולם, ובמתכונת דומה למיזם השכרת האופניים שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות. ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם עו"ד עמיקם חרל"פ הרואה במיזם החדש סכנה של ממש שחייבים לבלום אותה.

"הרעיון של שימוש בכלי הזה הוא מצוין אבל בתנאי שמדפנים אותו במה שנדרש כמו ביטוח" אומר עו"ד חרל"פ ומוסיף: "עדיין לא ברור אם זה כלי מנועי או לא, ולכן אין כיסוי ביטוחי וכיס שממנו ניתן להיפרע במקרה של פגיעה. אנחנו רואים בני נוער שמאושפזים לתקופות ארוכות בעקבות תאונות".

מוסיף חרל"פ ומזכיר כי "החוק מחייב נסיעה על אופניים חשמליים רק מגיל 16, אבל איפה מנגנון הפיקוח? כל ילד יוכל לשכור את הקורקינטים הללו. בנוסף, מדברים על אופניים חשמליים או קורקינטים, אבל לא מדברים על קסדה, משקפיים או ידע בסיסי ברכיבה". מאחר והסוגיות הללו לא הוסדרו בחוק ובאכיפה מתקשה חרל"פ להבין כיצד מאפשרים למיזם להתקדם.

שאלנו את עו"ד חרל"פ אם נכונה ההערכה שכל הסוגיות שהוא מעלה רלוונטיות באותה מידה גם לאופניים חשמליים שכבר ניתן לראות אותם על הכבישים ובמדרכות זה כמה שנים, ובמענה מסכים חרל"פ להגדרת המציאות ככזו שבה "מרחיבים צרה קיימת (האופניים החשמליים שכבר כעת ניתן לשכור ולתפעל אותם באין מפריע) במקום לפתור את הבעיה".

"אם היו קובעים שבמסגרת השירות שנותנים האופניים יישאו את השם שלנו ויינתן מענה ביטוחי הולם כמו באופנועים או כלי רכב ויספקו קסדה ואביזרים נדרשים אז הכלי הוא כלי מצוין", מחדד עו"ד חרל"פ וכשהוא נשאל מה צריך לקרות כדי שלא ניתן יהיה להוציא כלי מסוכן לכביש ללא בקרה חקיקה ואכיפה.

"צריך לפנות לכנסת ישראל שאמרה כבר מזמן שהיא פועלת ומטפלת ולהבהיר שהגענו לשעת אמת. צריך לפתור את הבעיה הזו שהולכת ומחריפה. בישראל יש למעלה ממאתיים אלף אופניים חשמליים בשימוש. לסגור את העיניים ולא להגדיר, לא לבטח ולא לקבוע מה ההגדרה, מי רשאי לרכב ומה התנאים הבסיסיים לרכיבה – הכתובת היא כנסת ישראל".

לטעמו של חרל"פ "כנראה שאצלנו צריך אסון לאומי כדי שמישהו יזיז את עצמו, אבל אם יחברו את כל כמות הנפגעים והאופציות להיפגע, אנחנו כבר במצב של אסון לאומי".