מנהלת הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, ממשיכה לעודד את צמיחת ענף היין, ומאשרת 3 תוכניות חדשות, בהיקף השקעה כולל של כ-19 מיליון שקלים ובסיוע של כ-4 מיליון שקלים, מענקי משרד הכלכלה.
השקעות אלו מצטרפות ל-7 תכניות שאושרו בשנים האחרונות לחברות העוסקות בתחום היין, בסך כולל של 92,474,500 שקלים ו-18,494,900 שקלים מענקי משרד הכלכלה והתעשייה.
תוכנית ההשקעה הראשונה היא בחברת 'בית היין - אור הגנוז' בה יושקעו כתשעה מיליון שקלים.
תכנית זו צפויה להביא לגידול במחזור המכירות בחברה בהיקף של 4,157,120 שקלים, לקליטת 4 עובדים חדשים (בנוסף ל-10 העובדים הקיימים) ולייצוא צפוי של 35% מסך המכירות.
במסגרת התכנית ולאור העלייה בביקוש למוצרי היקב, החברה מתכננת להקים מבנה חדש ומודרני ביישוב ולהעתיק אליו את פעילות היקב. התשתיות והציוד החדיש המתוכנן צפויים להגדיל את תפוקת המפעל ולייעל את כושר הייצור.
חברת 'אנטיפוד השקעות בע"מ' תזכה לתוכנית השקעה בסך של 5 מיליון שקלים. תכנית זו צפויה להביא לגידול במחזור המכירות בחברה בהיקף של 4,500,000 שקלים, מחציתו מיועד ליצוא, וכן לקליטת 4 עובדים חדשים (בנוסף ל-7 העובדים הקיימים).
חברת 'יקבי שילה בע"מ' תזכה לתוכנית השקעות בסך של 4,976,918 שקלים.
תכנית זו צפויה להביא לגידול במחזור המכירות בחברה בהיקף של 7,968,000 שקלים, ולקליטת 4 עובדים חדשים (בנוסף ל-5 העובדים הקיימים).
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אומר כי "השקעה בתעשייה הישראלית, על מגוון ענפיה, הנה השקעה בכלכלה, בתעסוקה ופריפריה. סיוע לצמיחת ענף היין – יאפשר הגדלת היצוא והגעה לשווקים חדשים"
נחום איצקוביץ, מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, מוסיף "השקעות אלו מתווספות לסדרה של השקעות הון להקמה, הרחבה או העתקה של מפעלים בתעשיית היין. כל מפעל כזה, מחזק את תעשיית היין הישראלית כאשר האתגר המשמעותי הניצב בפניה הוא השיווק והייצוא לחו"ל. מינהל סחר חוץ והרשות להשקעות, יחד עם היקבים עצמם, חיפשו וממשיכים לחפש פתרונות להתמודדות עם אתגר זה תוך עידוד ותמיכה בתעשיית היין הישראלית המקומית".