טקס האזכרה בישיבת נתיב מאיר
טקס האזכרה בישיבת נתיב מאירצילום: יונתן בן חיים

טקס אזכרה מיוחד לציון ארבעים וחמש שנה לסיום קרבות מלחמת יום הכיפורים התקיים אמש (ראשון), בישיבת בני עקיבא נתיב מאיר בירושלים, במעמד משפחות בוגרי הישיבה שנפלו במלחמה, תלמידים, בוגרי הישיבה, רבנים ואישי ציבור.

באירוע השתתפו גם מפקד חטיבה 697 אל"מ נריה ישורון, מנכ"ל ישיבות ואולפנות בני עקיבא אלחנן גלט, ראש ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר הרב מאיר טויבר, הרב חיים סבתו וד"ר חגי בן ארצי.

בשם המשפחות השכולות נשא דברים משה אינדיג (אחיו של דב אינדיג הי"ד). גם מפקד בחטיבה 679 שלחם במלחמה יום הכיפורים דידה מנקין סיפר את סיפורו ואף הציג מזכרת מאחד הטנקים.

במרכזו של האירוע התקיימה הרצאתם של בוגרי הישיבה ולוחמי החטיבה בעבר, הרב חיים סבתו וד"ר חגי בן ארצי שסיפרו על קרבות המלחמה וההשגחה האלוקית שהורגשה בה. כמו כן, הוצג ספרו החדש של ד"ר חגי בן ארצי - "הגבורה שהכריעה את הניצחון בצפון", שמתאר את אחד הקרבות החשובים שתרמו לדחיקת הכוחות הסורים עד לפאתי דמשק.

הרב חיים סבתו אמר: "פה בישיבה התמדנו בלימוד תורה, אהבת תורה, עם ישראל וארץ ישראל מתוך זה הלכנו בשמחה לישיבות ההסדר. שם התגלה לנו עולם שלם של תורה בעיון ומחשבה עמוקה. כל זה נקטע בצפירה אחת בעיצומו של יום כיפור מאז התהפך עולמנו". והוסיף על הקשר המיוחד שלו ושירותו עם חברו דב אינדיג שנפל במהלך המלחמה.

ד"ר חגי בן ארצי אמר: "זה לא טקס זיכרון בלבד לחברנו אלא זה טקס הודיה על נס עצום. לא רק באופן אישי, אלא באופן כללי על שמונה עשרה ימים שבהם הצלחנו להפוך את הגלגל ממצב שבו הסורים היו קרובים כל כך לכינרת".

מפקד חטיבה ,697 אל"מ נריה ישורון אמר: "הרבה דברים השתנו ב-45 שנים האחרונות, טנקים משוכללים מחנה משודרג אבל מה שלא השתנה זו הרוח ותעצומות הנפש שלא השתנו וגם לא ישתנו לעולם. אני פונה לדור הצעיר שנמצא פה, זה הגיל קחו את מה שינקתם בבית, ומהמוסד החינוכי שממנו אתם באים בלימוד בית המדרש ותמשיכו לבנות את את הרוח הזו".

מנכ"ל ישיבות ואולפנות בני עקיבא, אלחנן גלט סיכם את האירוע: "ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר, כמו רבים מהישיבות בציונות הדתית שותפה לבניין הארץ. מלחמת יום הכיפורים היוותה נקודת מפנה בתודעה הישראלית, וחשוב לזכור את השפעתה גם ארבעים וחמש שנה אחר כך. אירוע זה, במעמד המשפחות השכולות של בוגרינו איפשר לנו ולדור הצעיר להביט אחורה, לזכור את ההקרבה ולהמשיך לשאת על כתיפינו את מורשתם וגבורתם של הלוחמים".