הרבה פעמים אנחנו מתייחסים לשינה בתור בזבוז זמן כחלק מהתפיסה המערבית ש"זמן הוא כסף".
אבל מחקר חדש טוען ששינה טובה בלילה היא לא סתם תענוגות, אלא צורך חיוני של הגוף הקשור בקשר הדוק ליכולת הזיכרון שלנו.
במחקר שנערך באוניברסיטת בון בגרמניה ופורסם לאחרונה, בחנו את הקשר בין יכולת הזיכרון של הנבחנים ושעות השינה שלהם. הנסיינים חוברו לאקלטרודות שמדדו את גלי המוח שלהם וקיבלו רצף של תמונות אותם היה עליהם לשנן ולזכור. לאחר הלמידה, המשתתפים הלכו לישון שנת צהריים בעוד המכשירים ממשיכים לבחון את גלי המוח שלהם הפעילים גם בזמן השינה.
לאחר המנוחה, הנסיינים נבחנו על התמונות ונשאלו לגבי פרטים מסוימים בכל תמונה. החוקרים בדקו אילו גלי מוח פעילים בזמן בחינת התמונות וכן בחנו אילו תמונות הצליחו המתמודדים לזהות.
החוקרים גילו שקיימים דפוסים זהים של גלי מוח שהיו פעילים גם בזמן השינה וגם בזמן הבחינה. כאשר הגלים היו קיימים גם בשינה וגם בבחינה- הנשאלים הצליחו לענות נכונה. במקרים בהם הגלים לא הופיעו בשינה- הנשאלים לא הצליחו לזהות את התמונות.
החוקרים טוענים שלכל תמונה שאנו מעבדים, המוח מפעיל דפוס גלי מוח ספיציפי. לטענתם, במהלך הזיכרון קיימים שני שלבים- קליטת המידע ושליפתו. במהלך הלמידה אנו קולטים את המידע ומכניסים אותו לקידוד במוח, אך על מנת שנוכל לאחסן את המידע באופן שנוכל גם לשלוף אותו- צריך לקבע ולארגן את המידע במוח.
חלק זה של הלמידה מתרחש בזמן השינה ואלו גלי המוח הזהים לגלי הלמידה שנקלטו בשינה. מהמחקר עולה שחלק משמעותי מהיכולת שלנו להוציא את המידע שלמדנו מתרחש דווקא בזמן שאנו ישנים ושלפעמים כדאי גם לישון על הספר ולא רק ללמוד ממנו.
אז, בפעם הבאה שאתם עומדים לפני מבחן או צריכים לזכור משהו חשוב תזכרו- עדיף לישון שינה טובה מאשר לשנן כל הלילה.
רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בנוער ערוץ 7- המקום בשבילכם!