סגן שר החוץ הרוסי, מיכאיל בוגדנוב, התייחס לחשיפת ארכיון הגרעין האיראני ותקף את ההתנהלות הישראלית.
בראיון לערוץ החדשות הבינלאומי i24NEWS אמר בוגדנוב כי רוסיה אינה מודאגת מהמידע שחשפה ישראל וציין "אולי זה חלק מלוחמת המידע, אבל ברצינות, ההנהגה הישראלית סיפרה לנו אחר כך שהיו שלושה ימים לפינוי האתרים הללו ולהסתירם.
''אם זה המקרה, ישראל הייתה צריכה לנקוט בגישה שונה ולא לעבוד עם עיתונאים ועם מה שאנחנו מכנים 'דיפלומטיית המגפון', אלא להגיד 'בואו נבדוק ברצינות, עכשיו, היום'. לא בניו יורק. אנחנו מוכנים לסייע ואני חושב שגם ההנהגה האיראנית מוכנה לסייע ולבדוק את זה".
"כך גם לגבי הארכיונים המתייחסים לתוכנית הגרעין באיראן. זה לא נושא לדיבור מהבמה, זו העבודה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, שאמורה לבדוק את זה. זהו ארגון מקצועי ורציני. יש לו סמכות ולגיטימיות. לומר לכל העולם שיש להם משהו ולהראות תמונות, אולי ישנם אנשים שאוהבים את זה וזה עוזר לו, אולי זה נועד לרשום נקודות זכות ולצרכים פנימיים, אבל אם אנחנו מדברים ברצינות, צריך להתמודד עם הנושא הזה ברמה המקצועית", טען בוגדנוב.
''המסמכים הללו והארכיון היו צריכים לעבור לסבא"א כבר מזמן. זה נאיבי לחשוב שרק מדינה אחת ורק שירות חשאי אחד יודעים משהו שאף אחד אחר לא יודע, זו דעתי", אמר בוגדנוב.
בהמשך התייחס סגן השר הרוסי למצב המדיני ולעובדה כי רוסיה רואה במזרח ירושלים את בירת המדינה הפלסטינית, ובמערב ירושלים בירת ישראל. "אנחנו שמים לב שבגישה שלנו לפעמים יש אלמנטים מסוימים של חוסר היגיון. אתם יודעים שלפני הרבה שנים הכרנו במדינה פלסטינית מבעוד מועד, בגבולות 67, ועיר הבירה שלה במזרח ירושלים. אנחנו שאלנו את עצמנו 'ומה לגבי מערב ירושלים?', אם אנחנו אומרים שמזרח ירושלים היא הבירה של מדינה פלסטינית עתידית, אז לפי ההיגיון מערב ירושלים יכולה להיות בירת ישראל".
בוגדנוב הוסיף כי בירושלים "נמצאת ההנהגה, ראש הממשלה, הכנסת וכל משרדי הממשלה. נסעתי כל יום מתל אביב לירושלים כדי לפגוש את נציגי השלטון. לכן הגענו דרך ההיגיון למסקנה שמזרח ירושלים, כמו שאתם אומרים - בעזרת השם, תהיה בירת המדינה הפלסטינית ומערב ירושלים - בירת ישראל. בהתאם להיגיון. זאת לצד ההבנה שעתיד ירושלים צריך להיות מוכרע במסגרת משא ומתן ישראלי פלסטיני".
בהמשך לתשובתו, סגן שר החוץ בוגדנוב נשאל על ידי כתב i24NEWS, אילון לוי, על העברת השגרירות הרוסית לירושלים, והשיב: "אני חושב ששאלת העברת השגרירות היא שאלה טכנית אך היא צריכה להיפתר בדרך מאוזנת. הכרנו במזרח ירושלים כבירת המדינה הפלסטינית, האם אנחנו יכולים להעביר את הנציגות שלנו ברמאללה שהיא עדיין לא שגרירות במובן המלא למזרח ירושלים? כלומר אנחנו מנסים לבצע מדיניות מאוזנת. אם אנחנו נעביר את השגרירות שלנו למערב ירושלים שהכרנו כבירה (בירת ישראל), אז מה נעשה עם מזרח ירושלים שהכרנו כבירת המדינה הפלסטינית?".