כאשר מתחילים לתכנן בית חשוב מאוד להבחין בחדרים הפונקציונליים שלו ובתכנונם בתחילת הדרך. אחד החללים המרכזיים שעשוי להשפיע מאוד על עיצוב הבית כולו ועל תכנון הסגנון שלו הוא חלל המטבח. אמנם כולנו זוכרים את "המטבח של סבתא" שהיווה חלל צר וקטן באחורי הבית, חלל שריחות האוכל היו ממלאים אותו במהירות, אבל סגנון- בואו נודה: לא היה בו. חלל המטבח נחשב חדר פעילות של עקרת הבית, היא בישלה ואפתה בו, אחסנה את פריטי המזון וכלי האוכל והבישול. וזהו בערך. רק בני הבית הקרובים הורשו להיכנס אליו לצורך שעות האוכל. אבל בעיקרון חלל זה היה אך ורק שימושי. אלא שמאז שהמטבח הפך להיות סממן מובהק של העיצוב המודרני שאמנם מעמיד גם את נושא הנוחות הפונקציונלית במרכז, אולם בשום אופן לא מוותר על הסגנון העיצובי והאדריכלי. על כן, לפני כל החלטה על הרכבת מטבח יש לתכנן אותו בשני פנים מקבילים הן מהצד העיצובי והאדריכלי, עיצוב שיוכל להתאים לכל האווירה המרכזית השולטת בבית בכלל והן מהצד הפונקציונלי כדי שבכל זאת ימשיך לשרת אותנו באותו אופן של פינת בישול משפחתית וחמימה.
רק באמצעות תכנון מלא ומפורט של עצוב המטבח מלכתחילה ניתן למלא את כל הציפיות והתכניות באופן המושלם ביותר. המפתח להצלחת יישום התכנון הוא דיוק והקפדה על כל פרט שהוחלט, ובשום פנים ואופן לא לדלג או "לעגל" פינות בתכנון. על מנת לתכנן מטבח יש חובה להתייעץ עם איש מקצוע בעל ראייה רחבה, מדויקת ומקצועית. איש בעל חזון ועתיר ניסיון שיוכל לאפשר חלומות למציאות על ידי רעיונות שונים ובאמצעות חשיבה מחוץ לקופסה. לכן, לפני כל תכנית לעיצוב מטבח יש לשבת לפגישה ארוכה ומדוקדקת עם מעצב מומחה ל מטבח כפרי, אדריכל או נגר. כל אחד מאלו עשוי לשים את הדגשים הרצויים ולהעניק טיפים הקשורים גם למראה העיצובי של המטבח בהתאם לסגנון הנבחר, גם לנוחות הפונקציונלית שלו וכל זה, כמובן, תוך הקפדה על מגבלות חשובות- הן של תקציב ויכולת תשלום והן של מיקום, גודל ושאר מרכיבים חשובים, כגון: מיקום הפתחים בחדר וגודלם, מיקום נקודות החשמל והמים ועוד.
המאמר בחסות kitchenpt.com