בוגרי ישיבת מצפה יריחו הקימו שלוחה של הישיבה לאברכים ובעלי בתים בכפר יונה שבשרון.
המהלך יצא לפועל לאחר שהקימו ארבעה גרעינים תורניים מרכזיים ונטעו יתדות בקהילות רבות ברחבי הארץ.
בשנה האחרונה הצטרפו מספר משפחות לגרעין המתהווה בכפר יונה בראשות הרב דורון עמר. הגרעין המייסד מורכב ממספר משפחות אברכים בוגרי הישיבה הגבוהה במצפה יריחו, שהגיעו למקום בעידודו של רב העיר הרב עוזי שוויצה.
המשפחות הצליחו לגבש סביבן קהילה ולחבר אליה מספר לא מבוטל של משפחות מקומיות ותיקות. בלב הקהילה הוקם בית מדרש, כשלוחה של הישיבה הגבוהה במצפה יריחו. בית המדרש שוקק חיים ומהווה מרכז רוחני לקהילה ולתושבי המקום כולו.
אחד מהרגעים המרגשים בתולדותיו הקצרות של הגרעין המתגבש, אירע בשבועות האחרונים כאשר החליטו בגרעין לצאת במיזם חדש - קבלת שבת בפארק. משפחות מגיעות בימי שישי בצהריים לפארק מרכזי בעיר, ומקיימות יחד קבלת שבת הכוללת ניגונים, אפיית חלות וחלוקת נרות.
לאחר שהיוזמה נחלה הצלחה גדולה, הוחלט לאמץ אותה בקביעות ולנדוד מידי יום שישי לפארק אחר בכפר יונה.
"הצמא גדול, אנשים לא מכירים ויש בהם רצון אדיר ללמוד. יש כאלה שלא פתחו דף גמרא ופתאום משהו חדש פורץ לחייהם. יש יהודים שאומנם היו קרובים אך לא זכו מעולם להתפלל ופתאום אור חדש נכנס אליהם. מול מסע ההדתה המתוקשר אנו פוגשים בשטח דווקא בהתעוררות ואהבה גדולה לתורה", אמר עודד תורג'מן, חבר הגרעין המייסד.
הישיבה הגבוהה במצפה יריחו דוגלת ביציאה לערים ובעשיה תורנית-חברתית משמעותית. אחת מגולות הכותרת של הישיבה הן הקהילות התורניות-חברתיות שיצאו מקרבה לעבר ערים וישובים ברחבי הארץ, מתוך מקום של אכפתיות כלפי החברה ומסירות לעם.
מהמקום הזה התפתח המודל של 'הקהילות התורניות המשתלבות', קהילות אשר משתלבות במרקם החיים החיובי הקיים בערים אליו באו, נתרמות ממנו ותורמות לו תרומה רבת משמעות המתבטאת בהעצמת החוסן החברתי והרוחני של כל החפצים בכך.
הקהילות מורכבות ממשפחות של אנשי תורה, אקדמאים ואנשי חינוך שעברו להתגורר בעיר, וממשפחות ותיקות המתגוררות בעיר שנים רבות ומזדהות עם המטרות של העמקת הזהות יהודית, חסד ונתינה לזולת, שירות לעם ולקהילה, ולימוד תורה מתוך דרכי נעם ומאור פנים.
סיפור נוסף מהימים האחרונים מגיע מהגרעין בקריית אונו, שאף הוא יצא מקרב הישיבה במצפה יריחו. יהודי מקומי שאשתו התקרבה ליהדות והחלה לשמור שבת, בעוד הוא עדיין מחפש את דרכו והחיבור האישי שלו ליהדות.
למרות הפער בין בני הזוג האיש רצה לשמח את אשתו במתנה מקורית ומיוחדת, והחליט לתרום לא פחות מאשר ספר תורה לכבודה של אשתו ולהצלחת המשפחה כולה. בשיתוף פעולה עם אנשי הגרעין התקיימה הכנסת ספר תורה שמחה ומרגשת במיוחד בהשתתפות רבה של קריית אונו הרב רצון ערוסי והרב יצחק דוד גרוסמן ממגדל העמק.
בישיבת מצפה יריחו נערכים בימים אלו לכנס השנתי לבוגרים המתקיים מידי שנה בימי החנוכה. הערב מהווה נקודת חיזוק לבוגרי הישיבה בכל מקום בו הם נמצאים, וממלא אותם בצידה לדרך לעוד שנת פעילות והשפעה. בערב משתתפים רבני קהילות מרחבי הארץ, ראשי גרעינים, אנשי צבא ועשייה מבוגרי הישיבה, וחברי הקהילות. השנה האירוע יתקיים בסימן "פריצה והתחדשות" - שלוחה חדשה וגרעין תורני.
שיתוף הפעולה בין הגרעינים לישיבה ממשיך גם שנים רבות לאחר שיצאו מכותלי בית המדרש. רבני הישיבה מעניקים ליווי צמוד לבוגרים המגיעים להתייעץ בתחומים שונים. ביום כיפור מגיעים הבחורים- תלמידי הישיבה, לגרעינים השונים של הבוגרים על מנת להעצים את המניינים במקומות השונים ולהיות עבור עם ישראל ברגעים המיוחדים בהם הוא מבקש להתחבר לתורה ולמסורת אבות.
ראש הישיבה הגבוהה הרב יצחק סבתו אמר כי "הישיבה מעודדת את בוגריה להשתלב במעגל העשייה הציבורית ולקחת חלק בתהליך התחייה הרוחני של עם ישראל. ואכן, רבים מבוגרי הישיבה משמשים כר”מים וכראשי ישיבות ואולפנות, ובשאר מעגלי העשייה החינוכית. גולת הכותרת באה לידי ביטוי בהקמת חמישה גרעינים תורניים מצליחים ביניהם קרית אונו, נתניה רמת השרון וגבעתיים.
''השפעתם הברוכה של הגרעינים התורניים מחוללת מהפכה רוחנית וחברתית לכל מקום בו הם מגיעים. למעשה זהו קו אותו אנו מתווים כבר מלימודיהם בישיבה משיעור א', יחד עם החינוך להעמקה וגדלות בתורה במשך שנים רבות, ישנו דגש על האחריות הלאומית וחיי שליחות, זאת לצד בניית האישיות ברמה הפרטית. מבט לעתיד והתבוננות בעבר, חיים של הווה מעשי יום יומי וחיי חזון", כך הרב סבתו.