כוחות מג"ב ומשטרה הגיעו הבוקר (חמישי) לעמונה על מנת לפנות שני מבנים שהוצבו במקום.
לדברי המשטרה, במקום התבצרו כ-300 נערים ששפכו שמן על הכביש והשליכו חפצים כדי למנוע את הפינוי.
סיכום אירוע פינוי המאחז הבלתי חוקי בעמונה:
כוחות הביטחון שסיעו לצה"ל בפינוי המאחז הבלתי חוקי בעמונה סיימו את פינוי המבנים לקראת פינויים על ידי המנהל האזרחי.
עם סיום הפינוי מסרה המשטרה, "על מנת להשתלט על המתפרעים, הכוחות נאלצו לבצע גם שימוש באמצעים לפיזור הפגנות (בניגוד לחלק מהדיווחים המופיעים בתקשורת לא בוצע כל שימוש בירי גומי). עם סיום הפינוי הראשוני במתחם התבצרו כמה עשרות מפירי סדר בשני המבנים תוך המשך האלימות הפיזית והמילולית לעבר השוטרים".
במשטרה הוסיפו, "באירוע נפצעו 23 שוטרים שפונו לבתי החולים כתוצאה מיידוי אבנים וחבלות שבין היתר כללה דקירת קצין בידיו על ידי עצם חד. בפעילות נעצרו עד כה 7 חשודים בגין האלימות שהופעלה כלפי הכוחות וייתכנו מעצרים נוספים בהמשך".
מארגון "חוננו" נמסר כי עורכי הדין של הארגון מעניקים סיוע משפטי עד כה ל-5 עצורים שמועברים לתחנות המשטרה.
עוד נמסר כי למוקד המשפטי של הארגון מגיעים דיווחים על אלימות שוטרים קשה. "בסרטונים שמגיעים מהמקום ניתן לראות שימוש פסול בגז פלפל, תקיפת נער שישב על הקרקע ע"י שוטר מג"ב באמצעות ברכיה לאשכיו והתזת גז פלפל לתוך מבנים. בנוסף פונו מספר נערים לבתי החולים בעקבות אלימות שוטרים", נאמר בהודעה, "עורכי הדין של המחלקה האזרחית בארגון חוננו החלו באיתור שוטרים אלימים ובהגשת תלונות בנושא".
מוקדם יותר השבוע הודיעה הפרקליטות לכמה מהמפונים כי אם לא יפורקו המבנים בתוך 48 שעות, הם יוחרמו. זאת חרף העובדה שהמקום נקנה כחוק.
אתמול הבהירו התושבים כי הם מסרבים לפנות את המבנים שהציבו בשטח היישוב עמונה ולהיכנע לאולטימטום שהפרקליטות הציבה להם.
נזכיר כי המתיישבים קנו את האדמה בכמה מיליוני שקלים והעסקה אף אושרה על ידי המנהל האזרחי, אך נזקקת גם לאישור של הדרג המדיני - קרי ראש הממשלה ושר הביטחון נתניהו - שאינו מתכוון לפעול בנושא.