הוריהם של הנערים שנעצרו על ידי השב"כ בחשד לרצח הפלסטינית עאישה ראבי בחודש אוקטובר, שוחחו הערב (שני) עם כלי התקשורת.

א', אמו של אחד הנערים, סיפרה כי "במוצאי שבת באו ועצרו את הבן שלי בצורה מאוד ברוטלית. נכנסו הביתה ופשוט חטפו אותו מהבית בצורה מאוד גסה. חיפשו בבית חומרים מפלילים שלא קיימים".

היא התרעמה על יחס הכוחות גם למשפחה. "לא נתנו לי אפילו להיפרד ממנו. רצתי לאוטו והתחננתי להגיד לו שלום ולתת לו נשיקה. אמרתי לו שאני אוהבת אותו, סומכת עליו ויודעת שהוא ילד נפלא. לאבא שלו לא נתנו להתקרב אליו. ביקשתי מהם שיאפשרו לנו להביא לו את התפילין, ולא נתנו לנו".

"אני עם פחדים קשים שמי יודע מה עושים לו שם במרתפי השב"כ. הילד הזה לא ראה שום עורך דין עד עצם היום הזה", הוסיפה א'.

לדבריה, "היום התקשרו אלינו מהשב"כ ואמרו שהילד חולה וביקשו מאיתנו אישור לתת לו תרופות. אני לא יודעת במה הילד חולה, אני לא יודעת מה עשו לו, אני לא יודעת מה קרה לו. הוא היה בריא והוא יצא שלם וטוב ושמח. הילד שלי עכשיו חולה ושלא יספרו לי שאין שם עינויים. אני לא מאמינה לזה".

א' טוענת כי עינויים אינם מתבטאים רק באלימות פיזית. "יכול להיות שאולי היום לא מכבים עליו סיגריות, אבל מענים לו את הנפש ומפעילים עליו מכבש נורא ואיום של לחצים".

"מי יודע בסוף במה הוא יודה?", תוהה האם, "אולי בדברים שהוא לא עשה והוא לא קשור והוא לא יודע מהם - והכל רק בכלל הלחץ. אני קוראת לראש הממשלה, הממונה הישיר על השב"כ, להפסיק את הסאגה המזעזעת הזאת ולהביא לכך שהילדים שלנו ייחקרו בצורה נורמלית. שאנחנו נוכל לראות אותם, שעורכי דין יוכלו לראות אותם.

"אין לנו שום צל ספק שהילדים יחזרו בשלום מבחינה משפטית. יש לנו ספק איך הם יחזרו הביתה מבחינה בריאותית ונפשית", היא מסכמת.

ר', אם נוספת סיפרה, "אני מרגישה שבני נחטף. לא ידענו דבר וקיבלנו הודעה מהמשטרה רק שעתיים אחרי המעצר. מישהו שראה את זה באקראי סיפר לנו, אבל הודעה רשמית היתה רק מאוחר יותר".

היא ציינה כי שמעה דברים מסמרי שיער על החקירות. "אתמול הוא הובא לבית המשפט להארכת מעצר. היינו בדיון בלי יכולת לראות אותו, אבל שמענו מהשופט שבננו התלונן בפניו על כך שמתעללים בו ומדברים אליו בצורה קשה. שנוגעים בו, שיורקים לו בפנים ומשפילים אותו. אינני יודעת איזה עוד דברים בני עובר כשהוא נמצא שם במרתפי השב"כ".

"המצב הזה איננו הגיוני. לא יכול להיות שכך מתעללים בילדים ונערים. בני בן 15 וחצי, הנשמה שלו רכה ויש אנשים שפוגעים בה. אני לא יודעת איך אפשר לסמוך על דברים שנאמרו ושמוציאים מנערים במצב כזה", הוסיפה.

אביו של אחד הנערים הצהיר, "אני רוצה לבשר לעם ישראל בשורה חשובה: אין טרור יהודי. מנסים במשך שנים להגיד לכם ולרמות אתכם שיש טרור יהודי. אנחנו יודעים כבר שנים רבות שאין דבר כזה".

"אף אחד לא מחנך לכך, ודאי שלא בציבור הציוני דתי שמחנך את בניו לאהבת המדינה. שירתתי בצבא עד גיל 47 ויש לי ילד שמשרת כעת בצה"ל", הוסיף.

הוא סיפר, "כשהבן שמשרת בצבא יצא מהבית אחרי שהוא ראה איך עצרו את אחיו בצורה כזו, התקשרתי אליו ואמרתי לו: 'אנחנו מאמינים שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו. אנחנו שמחים במדינה שהקב"ה נתן לנו. יש דברים שצריכים תיקון ונתקן אותם בעז"ה. תמשיך להיות חייל מצטיין כמו שאתה עד עכשיו".

"אני מחנך בציונות הדתית וזה המסר שאנחנו מוסרים לתלמידים ולילדים שלנו. אני עוסק בטיפול בילדים ומתבגרים שסובלים מחרדות, מפוסט טראומה ומקשיים רגשיים. אני פוגש אותם בחדר הטיפולים. אנחנו מאוד חוששים שהילדים שלנו יזקקו לטיפול אחרי שיצאו מהמתקן בו הם מצויים. הם עוברים מסכת קשה של עינויים, השפלת והנמכה של הקומה והנפש בצורה מזעזעת", אמר האב.

גם הוא ביקש לפנות לראש הממשלה. "אדוני, אתה שאשתך היא פסיכולוגית חינוכית, אתה מופקד על השב"כ ויודע מה הם עושים. אנחנו דורשים בתוקף את הפסקת העינויים האלו, את השיטה הנלוזה, המכוערת והבזויה. אנחנו דורשים בתוקף להתייחס לילדים שלנו כאל אחד האדם".

משירות הביטחון הכללי נמסר בתגובה כי "הטענה שנשמעה כאילו החשודים "נחטפו" הינה מופרכת. החשודים נעצרו מכוח צווי מעצר שהוצאו כדין לפני המעצר על ידי שופט ומיד לאחר מעצרם נמסרה הודעה על כך לבני משפחותיהם".

"מכוח החוק, נמנעה מהחשודים פגישה עם עורך דין למשך ששת ימי החקירה הראשונים, שכן הם נחשדים בפעולת טרור חמורה. הליך שעמד בביקורת שיפוטית ואושר עם בית המשפט. הנחקרים מוחזקים לפי נהלי שב"ס, בהפרדה מלאה מעצורים בגירים במתקן המעצר, כאשר גורמי החקירה פועלים על פי הנחיות גורמי הרפואה והטיפול בשב"ס", אמרו בשב"כ.

עוד ציינו כי "הנחקרים נבדקו ולא העלו כל תלונות מול גורמי הרפואה של שב"ס ולא מול בתי המשפט במסגרת דיוני הארכת המעצר ועררים שהתקיימו. במהלך במהלך שהותם סופקו לנחקרים על ידי שב"ס כלל צרכי הדת, לרבות ציוד תפילה ובגדים, ולרבות האפשרות לקיים פולחן דתי, כולל במהלך השבת".

"במהלך הדיונים שהתקיימו עד כה בעניין הנחקרים בבימ"ש השלום ובימ"ש המחוזי לא העלו הנחקרים טענות כלשהן אודות מצבם הרפואי או הנפשי או כל טענה בנוגע ליחס אליהם מצד גורמי החקירה", סיכמו בשירות הביטחון הכללי.