האמת היא שאני לא מבין גדול במחשבים, אולי אפילו טכנופוב. חוסר הביטחון שלי בעולם הזה גרם לי ללא מעט חששות לפני שביקשתי להתקין סינון במחשב הביתי, אבל כשהתחלתי לגלוש בעצמי ולנסות לאתגר את המערכת הבנתי שעשיתי צעד נכון כלפיי ילדי וכלפי עצמי
יש לי ילדים קטנים בבית, בגילאי בית הספר היסודי, כאלה שנולדו לתוך עולם הסמארטפון, המחשב והאינטרנט. כאשר הם בבית הספר אני סומך על המחנכות שלהם שיעקבו אחריהם, יעירו ויאירו כשצריך, אם תרצו: מפקחות על ההתנהגות שלהם. כשהם בבית מול הטלוויזיה אני יכול לאשר או לא לאשר צפייה בתוכניות בהתאם לגילם כמובן.
מול המחשב, באינטרנט, זה כבר מאבק אחר. לא פעם כשהם חזרו נרגשים שיש צורך לעבוד על המחשב כדי להכין שיעורי בית התגייסתי בשמחה, הדלקתי למענם את המחשב, אפילו הכנתי להם כוס שוקו חם ומפנק ואיחלתי להם בהצלחה.
בעוד בתי בת ה-9 מחפשת באמצעות גוגל ואני עסוק בשטיפת הכלים היא קראה לי כיוון ש "קפץ לה משהו ולא מאפשר לה לצאת", כשהגעתי כדי ללחוץ על האיקס באגרסיביות והחלטיות, נחרדתי לגלות שמילה אחת שחיפשה הביאה לתוצאות לא צפויות ומשם לאתר שאף הורה לא היה רוצה שילדיו יחשפו אליו. המקש בסופו של דבר נכנע לאחר מספר לחיצות אבל האירוע השאיר רושם לא נעים על ביתי שניסתה לתחקר אותי על מה שראתה.
בערב, קצת לפני שהלכה לישון ניסיתי להסביר במילים המתאימות ועדיין גמגמתי, היא נרדמה ואני החלטתי לפעול. כשהתחלתי לברר בסיוע אשתי ועם חברים על דרכי סינון אפשרויות התחילו הסברים בעולם שאני לא מכיר, כלומר השם מוכר המשמעות פחות. ראוטר, הגנה קלאסית, סינון בסיסי, אפליקציית סינון, ספק אינטרנט ועוד. היו רגעים שכבר כמעט נכנעתי, להחליף ספק זה מסובך לי מידי, להכניס עוד שם משתמש וסיסמא זה כבר מעיק.
בבוקר שלמחרת שוב התייעצתי, הפעם בצורה קצת יותר ממוקדת, מה בדיוק מסננים, איך ניתן להחליט מה כן ומה לא, האם ניתן לסנן במכה אחת את כלל המכשירים בבית, ההבדל בין סינון למכשיר הפלאפון, האפשרות לפקח גם על הלפטופ ועוד המון שאלות אחרות. התשובות שקיבלתי היו סוף סוף בשפה שלי. באינטרנט רימון הסבירו לי שניתן לקבוע שעות בהם המחשב יהיה מסונן, שניתן בהחלט לקבוע את רמת הסינון בארבע דרגות שונות, שישנה אפשרות לסנן את הבית כולו, או שההורה יכול לבחור אלו מכשירים לסנן בבית ואילו מכשירים להשאיר מחוץ לסינון, כלומר יש יכולת של ממש לגבש את המוצר המתאים לצרכי המשפחה .
ההסברים הללו סייעו לנו בבית לקבל החלטה משותפת, בחרנו באבטחה בינונית , אחרי שיחה עם נציג שירות, התקנתי את התוכנה מתוך האתר של רימון. בשלב מסוים לא הייתי בטוח אם התקנתי בצורה נכונה ולכן התקשרתי למוקד. מסתבר שהיום אפשר להשתלט על המחשב מרחוק, לבדוק את ההתקנה ואפילו לתקן בעיות במידה ויש. בפחות מ-10 דקות והבית שלי נכנס לסינון .
בבקר שאחרי ביקשתי מביתי הגדולה שתנסה לגלוש , שתכתוב מילים דומות למה שהיא עצמה כתבה אז בשגיאת כתיב נפוצה. גם היא ולאחר מכן גם אנוכי אתגרנו את המערכת והבנתי כבר בלחיצה השלישית שהניסיון נועד לכישלון... את הבן הקטן שלי, זה שאוהב משחקי מלחמה ויריות ובכל פעם קופצת לו מחדש פרסומת להלבשה תחתונה שלחתי למצוא משחק נוסף, הפעם לא היו פרסומות כאלה, הפעם לא היו הפתעות לא נעימות. אחד החששות הגדולים שלי היו שלא אוכל לגלוש באתרי הספורט, שמחתי לגלות שלסינון לא הייתה שום השפעה בעניין. גם החשש שעלה בדיונים המוקדמים על מהירות הגלישה-התפוגג.
היכולת לנתב את עוצמת הסינון ואפילו את השעות בהן הילדים יכולות לגלוש הוכיחו את עצמן. או כמו שחבר שלי, אבא בעצמו, אמר לי פעם: כמו שלא שולחים ילד על אופניים ללא קסדה, לא שולחים ילד לאינטרנט ללא תוכנת סינון.