כנס מיוחד נערך במרכז דהאן למורשת יהדות המזרח, אשר עסק ביהודי דמאר שבתימן.
את הכנס פתח תת אלוף במיל' אביגדור קהלני שסיפר "קרה משהו במדינה שלנו. כשההורים שלנו הגיעו מחוץ לארץ, היה ניסיון לטשטש את הגבולות ולבנות את 'היהודי החדש' ובכך לגזור במספריים את שורשיו.
ד"ר שמעון אוחיון, מנהל מרכז דהאן, אמר "הכנס הזה הוא ההוכחה שהמצב השתנה – אנשים באים כי הם רוצים ללמוד ולינוק מהשורשים שהביאו אותם עד היום. זאת הגאווה של ארץ ישראל שאנחנו כבר לא מתביישים במקורות שלנו"."קהילת יהודי דמאר הייתה אחת הקהילות הפעילות והמפורסמות ביותר. נוסעים במאה ה-14 תיארו את יהודי דמאר כבעלי מלאכה, צורפים, חייטים ואופים.
''ר' יעקב ספיר שביקר שם באמצע המאה ה-19 מספר על קיומם של 300 משפחות ושני בתי כנסת גדולים ומפוארים. קהילת יהודי דמאר הייתה ידועה בחכמיה בינהם ר' זכריה הרופא שפרסם ספרי הלכה וגהות, הרב יחיא גרידי ועוד. מקורות היסטוריים מספרים כי יהודי דמאר תמכו כלכלית בעולי תימן שעלו לארץ ישראל ובכך חיזקו את ההתיישבות היהודית כאן", הוסיף אוחיון.
עוזיהו משולם, מחבר הספר 'דמאר' סיפר על הקשיים של היהודים בתימן: "השלטונות בתימן גזרו שכל ילד יהודי שהתייתם מהוריו - ייאלץ להתאסלם. ראשי הקהילה בדמאר נכלאו משום שבריחו ילדים יהודים. היתומים הוברחו לעדן ומשם לארץ ישראל. הקהילה לא הניחה לילדים היתומים להתאסלם ודאגה להם".