שמעון אוחיון
שמעון אוחיוןצילום: הדס פרוש, פלאש 90

בעשרות מוקדים ברחבי הארץ ממשיכים לציין את חג המימונה בשירים, פסטיבלים וכמובן אכילת חמץ.

לצד זאת מזכיר יו"ר ברית יוצאי מרוקו בישראל, ד"ר שמעון אוחיון, כי למימונה משמעות עמוקה מעבר לאכילת מופלטה ושירים במרוקאית.

"כבכל שנה אלפי בתים בישראל חגגו אמש את המימונה המסמלת בעיני רבים את סיומו של חג הפסח. חג המימונה- חג האמונה שהגאולה לעם ישראל בוא תבוא. השירים במרוקאית הושמעו בתחנות הרדיו, ריחות המופלטות עלו מהבתים ותמונות הפוליטיקאים באשקלון, שדרות וערים ויישובים ברחבי הארץ הופיעו בכל ערוץ אפשרי. ובכל זאת, קיימת לצערי תחושת החמצה קשה כאשר חגיגות המימונה חוטאות למהותו האמיתית של החג של שיתוף ותחושת שייכות לכולם", אמר ד"ר אוחיון, המשמש גם כמנהל מרכז דהאן באוניברסיטת בר אילן.

עוד אמר אוחיון, "באופן אבסורדי, את השיח הרדוד והשטחי סביב המימונה, מובילים דווקא פוליטיקאים רבים. אין לי דבר כנגד הפסטיבל התקשורתי- פוליטי הסובב את חגיגות המימונה, שהרי גם אני בעצמי לוקח חלק באירועים אלו וקורא לעם ישראל ליהנות מהתרבות האותנטית המדברת על אחווה ורעות".

לבסוף הביע אוחיון תקווה שהמסר יגיע גם למשרד החינוך "אם לא נכיר את התרבות והתרומה של כל קהילה בישראל, יימשכו ויעמיקו השסעים בחברה והחגיגה הסטריאוטיפית תמשך. צריך לקרב את הלבבות בין הקבוצות השונות בעם, והקירוב הזה יבוא לידי ביטוי, לא רק על ידי מאכלים וסעודות משותפות, אלא על ידי מתן מקום לתרבותה של כל קהילה בכל המערך התרבותי ההולך, נוצר ומתגבש בהוויה התרבותית של מדינת ישראל. האתגר הגדול של מערכת החינוך בישראל הוא לא רק לימוד של אנגלית ומתמטיקה ברמת 5 יח"ל, אלא בלימוד ההיסטוריה והתרבות של כלל קהילות ישראל, מה שעשוי לתרום ללכידותה של החברה בישראל ולתחושת שייכות עמוקה".