ועדת פרס מוסקוביץ' לציונות הודיעה על הזוכים בפרס 'עוז ציון' לשנת תשע"ט.
זוכי הפרס הם: יהודית קצובר ונדיה מטר - יושבות ראש תנועת הריבונות מייסודה של נשים בירוק, פרופ' משה קופל מייסד ויו"ר פורום "קהלת" וד"ר עליזה בלוך ראש העיר בית שמש.
יהודית קצובר היא אשת התיישבות, אשת חינוך ופעילה ציבורית למען ארץ ישראל. קצובר הייתה בקבוצת הנשים שבשנת 79' חדרו לבית הדסה שבלב חברון, ובכך סללו את הדרך להקמת הישוב היהודי בעיר. בהמשך הובילה והשתתפה במאבקים להיאחזות יהודית באזור חברון וגוש עציון.
נדיה מטר היא אשת התיישבות ופעילה למען ארץ ישראל, משנת 1993, שנת הקמתה של תנועת ההתיישבות וההסברה 'נשים בירוק' על ידי חמותה, רות מטר ז"ל, מכהנת נדיה מטר כיו"ר התנועה. במסגרת הפעילות הציבורית השתתפה והובילה מאבקים ציבוריים ומחאות נגד הסכמי אוסלו ונגד רעיון החזרה לקו הירוק והקמת מדינה הפלשתינית בלב ארץ ישראל.
בקיץ 2005, ימי המאבק בתכנית העקירה מגוש קטיף וצפון השומרון חברה קצובר לתנועת 'נשים בירוק' ולעומדת בראשה, נדיה מטר, והפכה ליו"ר שותף של התנועה יחד עם מטר.
במסגרת זו הובילו השתיים פעילות חוץ פרלמנטרית לעידוד ההתיישבות ביהודה ושומרון, למניעת השתלטות ערבית לא חוקית על אדמות בשטחי C, קמפיינים ציבוריים והסברתיים נגד מדיניות הנסיגות, ארגון פעילויות חינוכיות ציוניות לקבוצות בני נוער, המשיכו את מסורת צעדת ליל תשעה באב סביב החומות ועוד.
יחד עם מטר הקימה קצובר בשנת 2011 את תנועת הריבונות הפועלת מול שרים, חברי כנסת ואישי ציבור להובלת חזון החלת ריבונות ישראל על יהודה ושומרון. התנועה בהנהגתן המשותפת מחוללת שינוי תודעתי בשיח המדיני-פוליטי בישראל עם קיומם של כנסים ברחבי הארץ בהם משתתפים מנהיגים ואנשי רוח הדנים בחזון ובדרכי יישומו. התנועה גם מפיקה את כתב העת 'ריבונות' ואת אתר האינטרנט 'ריבונות' הכוללים כתבות, מאמרים ועדכונים סביב החזון.
לצד מיזמי הסברה ותודעה ממשיכה תנועת הריבונות בחיזוק האחיזה המעשית בשטח, כך בשמורת 'עוז וגאו"ן' שהוקמה על ידי פעיליה לזכר שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו והפכה לאתר חינוכי-תיירותי בו מבקרים אלפים וכך בשורת מפעלי התיישבות באזור גוש עציון.
בהובלת קצובר ומטר הוקמה גם תנועת נוער הריבונות המקיימת פעילות הסברה צעירה ברחבי הארץ ובמדיות החדשות. כמו כן מקדמת התנועה את עיצובה של הנהגת הדור הבא ברוח חזון ריבונות ישראל על כל מרחבי ארצו.
פרופ' משה קופל, ייסד את פורום קהלת בשנת 2012. מדובר במכון מחקר ומעשה הפועל לעיגון מעמד הקבע של ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, תוך כדי חיזוק הדמוקרטיה הייצוגית וחירות הפרט בישראל. מכון המחקר הגדול ביותר כיום בימין הישראלי
לאחר שבע שנים של פעילות שקטה שהנחה פרופ' קופל, הועבר חוק-יסוד: ישראל מדינת הלאום ההיסטורי. פרופ' קופל ניסח טיוטה ראשונה שלו לפני 15 שנה.
בנוסף, באמצעות הפורום קודמה חקיקה ועשיה ציונית משמעותית בתחומים רבים, כולל בין היתר חוק-יסוד: משאל עם שנדרש כדי ליישם את החקיקה המתנה נסיגה משטחים בריבונות ישראלית במשאל עם מוקדם, חוק ההסדרה, קיזוז כספי טרור, תיקונים לחוק החרם וחוק נתמך ישות מדינית זרה, תיקוני חקיקה להסרת חסמי תעסוקה לעולים ועוד.
בשנים האחרונות, פורום קהלת הפך למרכז ומצמיח פעילות ברשת הולכת וגדלה של ארגוני החברה האזרחית בימין הישראלי הנשענים על המומחיות והמשאבים של קהלת בצורה שקטה.
ד"ר עליזה בלוך, מהווה מודל של מנהיגה ציונית המעורבת בעשייה חינוכית-חברתית הפונה לכל שבטי ישראל. היא עמדה במשך 14 שנים בראש התיכון הממלכתי הגדול ביותר בבית שמש ובמרכז העשייה הקהילתית. בלוך הובילה בהתנדבות תכניות ופרויקטים בעיר דוגמת פאנל משותף לחרדים-דתיים וחילונים, שולחנות עגולים, כנס "בית שמש – 70 פנים לה", שיעור תנ"ך שבועי בביתה ועוד.
לפני כשנה זכתה בראשות העיר בית שמש, בנצחון שסחף תושבים מכל קצבות הקשת הפוליטית, העדתית והסוציאו-אקונומית.
הפרס ע"ש צ'רנה וארווין מוסקוביץ' ינתן זו השנה ה-12 לאישים המובילים עשייה ציונית ויחולק בערב חגיגי שיערך כמדי שנה לאחר יום ירושלים.