עם שרת התרבות. אבי נשר
עם שרת התרבות. אבי נשרצילום: אלי סבתו

בראיון מיוחד על סרטו 'זעם ותהילה' העוסק במחתרת הלח"י בתקופת המנדט הבריטי, סיפר הבימאי אבי נשר על המניע שהוביל אותו לביים סרט על הנושא הטעון.

במהלך הראיון ציין נשר כי לו היה חי בתקופת המחתרות היה מצטרף ללח"י ומעדיף מחתרת זו על פני האצ"ל וההגנה.

הראיון עם נשר שודר בכנס "המחתרות והקולנוע הישראלי" שהתקיים היום (ב') באוניברסיטת בר אילן בשיתוף מכון ז'בוטינסקי ובהשתתפות של למעלה מ-150 צופים.

נשר, שנבחר להשיא משואה ביום העצמאות הקרוב, סיפר על ההוויי שליווה את יצירת הסרט המגולל את סיפורם של לוחמי המחתרת הלח"י בירושלים בשנת 1942 ואת לחימתם בבריטים, סרט שנעשה בשנות השמונים וזכה לתשבחות מבוגרי הלח"י עצמם, כולל ראש הממשלה המנוח, יצחק שמיר.

בראיון, שנערך על ידי דנה מסד, אמר נשר: "היה לי עניין גדול מאד בתנועות מחאה כיחידה קטנה שפועלת נגד הממסד. קראתי רבות על המחתרות וכאן מגיע הפן הקולנועי. מכל המחתרות יש בלח"י משהו שהוא חף מאג'נדה פוליטית. הלא הלח"י הוציא מתוכו את השמאל הקיצוני ואת הימין הקיצוני. בשפת העם הם היו המחתרת הכי "קולית", הכי רוקנרול, הכי בוני וקלייד. היה בהם משהו. במידה רבה היה בלח"י משהו שהבין לשם מה התכנסנו".

בהמשך אמר נשר כי "יהודים מושמדים באירופה והדבר הנכון היסטורית זה לעשות את מה שאתה יכול לעשות. אמרתי לחברי הלח"י כאשר ראיינתי אותם בתחקיר לסרט שאם הייתי בגילם בתקופה ההיא הייתי מצטרף ללח"י".