מיד עם רדת החשכה התכנסו כ-30 יהודים וערבים לסעודת אפטאר המתקיימת בכל אחד מערבי צום הרמדאן.
השייח' אשרף ג׳בערי, מנהיג קהילתי ואיש עסקים פלסטיני מחברון, אירח בביתו את ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן, את הת׳ר ג׳ונסטון העומדת בראש אגודת הידידות ישראל-ארה״ב (USEIA) ואת חברי לשכת המסחר והתעשייה ביהודה ובשומרון (JSC).
"זהו כבוד גדול לארח בביתי את כולכם", פתח ג׳בערי. "הארוחה הזו מהווה חיזוק נוכח המגמה ההולכת ונמשכת בה הקשר הכלכלי- עסקי והידוק היחסים והידידות מובילים את כולנו למקום חיובי יותר. שבירת הצום יחד, בארוחה משותפת בעיר חברון מסמלת באופן מובהק את היכולת שלנו לגשר על כל הפערים".
ראש מועצת שומרון דגן בירך את הנוכחים ואמר "אני רוצה להודות לחברנו הנכבד השייח' ג'בערי, יש לנו דעות שונות, אבל אני יודע שמכאן ייצאו בשורות טובות גם ליהודים וגם לערבים. אני הגעתי כדי לברך אתכם בשם תושבי השומרון.
''אם אנחנו נעבוד קשה נוכל ליצור נתיב אחר להבנה ולכבוד הדדי, כל כך הרבה שנים אחרי הסכמי אוסלו, ואחרי כל כך הרבה סבל לכולם, אנחנו רוצים ללכת על מיזם שיש בו שיתוף פעולה כלכלי, אנושי, איזורי התעשייה וההשקעות הכלכליות יכולות להיות רק ההתחלה. אנחנו נייצר כאן אלטרנטיבה לדרך הטרור והשחיתות של הרשות הפלסטינית", הוסיף דגן.
אבי צימרמן אחד משני המייסדים של לשכת המסחר והתעשייה ביהודה ובשומרון, אמר ״אנו פועלים מתוך חזון להביא להפריה הדדית ושותפות שיוויונית בכל ההיבט הכלכלי- עסקי בין הישראלים והפלסטינים ביהודה ובשומרון. אנחנו עסוקים בימים אלו בבניית תשתיות המאפשרות תהליכים רחבים ומקיפים ברמה האזורית, המדינית והבינלאומית״.
״הנכונות של כל המשתתפים בסעודה המיוחדת הזו היא אחת״, משתפת הת׳ר ג׳ונסטון, ״ברצוננו ליצור חזית אחידה על מנת להביא לפריצת דרך בכל הנוגע לסוגייה הכלכלית. אנו קוראים בקול ברור ליצור הפרדה בין כלכלה לפוליטיקה ומקווים להגיע לשיתופי פעולה פוריים בנושא. הלך הדברים מבחינתנו מצריך המשך חיזוק הקשר בין בית המחוקקים בארה״ב ובין הפעילות הדוגלת בשיוויון כלכלי כאן ביהודה ושומרון״.
המפגש הנוכחי מתקיים פחות משלושה חודשים אחרי פורום כלכלי מיוחד שהתקיים בירושלים בהשתתפות ראשי רשויות מאיזור יהודה ושומרון ומוחתארים פלסטיניים שפעל במטרה לקדם שיתופי פעולה בדרג המקומי והמוניציפלי.
במפגש שנערך בחודש פברואר השתתף גם השגריר דיוויד פרידמן שאמר אז "פתרונות פוליטיים הם חשובים, אך חתיכות נייר אינן יוצרות שלום. יחסים יוצרים שלום. השקעות יוצרות שלום. חברויות יוצרות שלום. זה השלום שיחזיק מעמד, זה סוג השלום שהוא בר קיימא״.