טלאי צהוב
טלאי צהובפלאש 90

היום (ב') נערך כנס בנושא יהודי בבל בהובלת מרכז דהאן ובשיתוף מרכז מורשת יהדות בבל.

הכנס התמקד בעת החדשה וסקר את תרומתם של יהודי בבל מאז הוגלו יהודים לשם ועד עליית עזרא ונחמיה, בה עלו לישראל רב יהודי בבל.

ד"ר שמעון אוחיון, מנהל מרכז דהאן אמר כי "לא הרבה יודעים, אבל הטלאי הצהוב לסימון יהודים החל בבבל. מדובר בקהילה מפוארת שמעטים ממנה עלו לארץ לאחר הצהרת כורש, אך רובה נשארה בבבל. זכינו לאחת היצירות המפוארות בהיסטוריה היהודית שנכתבו בבבל, הלא הוא התלמוד הבבלי. לצערי, היום אנחנו עסוקים בעיקר במספר היחידות שהתלמידים עושים במתמטיקה, זה חשוב, אך לא פחות חשוב זה הכרת ההיסטוריה שלנו כעם יהודי שפוזר בעולם ושב לארצו לאחר 2000 שנות גלות".

ד"ר צבי יהודה, מנהל המכון לחקר יהדות בבל, סיפר כי "קבר יחזקאל שהיה אחד מסמליה של קהילת יהודי בבל עדיין לא נהרס אבל הוא הפך למסגד ולא נותנים ליהודים להיכנס. הוא הוא הפך לחלק מקומפלקס של מסגד. מחקו את בית הכנסת הסמוך. היום כדי להיכנס לקבר צריך לעבור דרך מסגד. ליהודים הם לא נותנים להיכנס למסגדים כי בעיניהם היהודים טמאים"

"אנו במרכז מורשת יהודי בבל גאים לעסוק בעתיקה שבקהילות ישראל, קהילת יהודי בבל ולהפיץ את עשייתה ותרומתה ברבים. זהו כבוד עבורנו לשתף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן ומרכז דהאן בהפצת הדרה של יהדות בבל", אמר פרופ' אפרים צדקה, יו"ר מרכז מורשת יהדות בבל.