חתן פרס נובל לכלכלה, פרופ' ישראל אומן, קרא הבוקר (חמישי) לצמצם את הסמכויות שלקח לעצמו בג"ץ והסביר למה חשוב שיהיה חוק חסינות לחברי הכנסת.
בראיון לגל"צ אמר פרופ' אומן, "בארצות הברית למשל, בחוקה שנכתבה לפני יותר מ-200 שנה, קבעו שראש מדינה אי אפשר להגיש נגדו האשמה פלילית בלי לקבל קודם כל את הסכמת הרשות המחוקקת".
"אפשר להעמיד את הנשיא לדין, אבל רק אחרי שזה אושר ברוב של שני שליש מהסנאט וגם רוב של בית הנבחרים ויש לזה סיבה טובה מאוד, הסיבה היא שרוצים למנוע רדיפות פוליטיות", הסביר.
לשאלה האם בישראל יש רדיפה פוליטית אחרי ראש הממשלה הוא השיב, "ייתכן, אני לא רוצה להגיד שזה כן או לא אבל העיקרון שצריך למנוע רדיפות פוליטיות אני חושב שהוא מבוסס היטב. אני לא רוצה להגיד מה זה כאן אבל זה עניין עקרוני. עד 2005 החוק היה שכדי להגיש נגד כל ח"כ האשמה פלילית צריך קודם כל להסיר את החסינות שלו בתור חבר כנסת. אני חושב שבאופן עקרוני החסינות נגד האשמות פליליות היא נושא חשוב מאוד, לא צריך לערב את הפוליטיקה במשפט".
פרופ' אומן התייחס גם לסמכויות של בג"ץ בישראל, על רקע היוזמה לחקיקת פסקת ההתגברות "בג"צ מתערב לאללה בכל מיני דברים בארץ, הסמכויות שבג"ץ לקח על עצמו הן מעל ומעבר לכל מה שיש בכל בעולם ולא רק זה, בג"ץ, איך שהוא הצליח להתרומם מעל כל הרשויות האחרות. האיזון שקיים בארה"ב למשל ובכל הדמוקרטיות האחרות בין הרשות המחוקקת ובין הרשות המבצעת ובין הרשות השופטת לא קיים בארץ. בג"ץ ממנה את עצמו למעשה".
לדבריו, "בג"ץ עכשיו מתערב בכל מיני דברים גם אם לא לפי החוקים. משתמשים במושגים כמו סביר ובלתי סביר, זה לא מתקבל על הדעת".