יוזמה חדשה בכנסת שאותה מובילה איחוד מפלגות הימין אליה חברו גם ח"כים מכחול לבן קוראת לעגן בחקיקה את 'יום האחדות', לזכרם של שלושת הנערים גיל-עד שער, אייל יפרח ונפתלי פרנקל הי"ד.
חברת הכנסת עידית סילמן (איחוד מפלגות הימין), אחת מיוזמות החוק, מסבירה את הצורך בו.
"ראינו באותה תקופה ב-2014 את התמיכה הרחבה של כל הציבור הישראלי שהתגייס גם כדי לתמוך במשפחות, גם כדי לחפש את הנערים. הערכים שעליהם אנחנו מדברים - האחדות, הערבות ההדדית והרעות, באו לידי ביטוי בצורה הכי יפה של עם ישראל באותם ימים. החלטנו לקחת את אותם ערכים ולבסס אותם", אומרת סילמן בראיון לערוץ 7.
היא מוסיפה כי "דווקא בימים אלה, במדינה עם הרבה מגזרים, הרגשנו שיש בזה צורך והחלטנו לקבוע יום בשנה שעם ישראל יתאחד בו - כדי להתגבש, לצמצם פערים בחברה - ואנחנו באמת מקווים שהדברים האלה יבואו לידי ביטוי במערכת החינוך, במליאת הכנסת ובשלל רבדים בחברה שעליהם נוכל לשים דגש".
לדבריה, "לחוק הזה, בהובלתו של הרב רפי פרץ יו"ר איחוד מפלגות הימין, הצטרפו לשמחתנו חברי כנסת גם מהאופוזיציה וגם מהקואליציה. זה משהו שבהחלט חוצה מגזרים, עמדות ופוליטיקה של ימין ושמאל. זה דבר שמאחד את כולנו".
סילמן לא הופתעה מהתגייסות של מפלגות כמו כחול לבן ליוזמה. "בסופו של דבר בכנסת ישראל כולם צריכים לעבוד זה לצד זה. כל חוק צריך לעשות בשותפות עם מישהו. יום כזה, שצריך להפגין את האחדות והערבות ההדדית, צריך להיות יום של כולם, שבא מתוך כולנו. כולם מבינים שבסופו של דבר צריך משהו מתכלל אחד. זה יפה שנקדיש גם לעצמנו יום כדי להכיר את האחר והשונה - להניח הכל בצד - ולהכיר את עצמנו. זה ייצור חוסן חברתי חזק".
היא גם חושבת שיום האחדות יזכיר לעם שמבצע צוק איתן לא הסתיים והערבות ההדדית צריכה לכלול את הדרישה להשיב את גופות הבנים הביתה. "ביום שישי האחרון היינו במפגן העוז מול עזה עם משפחת גולדין. לאה גולדין סיפרה שם שבאותו יום שהובאו הנערים לקבורה הדר גולדין הציע נישואין לעדנה שהיתה ארוסתו. הוא אמר שדווקא מתוך הקושי והמקום העצוב שבו התגלתה האחדות הוא מביא את נקודת האור והשמחה שלו".
"אנחנו יודעים שצוק איתן יצא בעקבות חטיפת שלושת הנערים, והמבצע לא נגמר עד שישובו הבנים. האחדות היא גם בנושא הזה. איפה אנחנו נמצאים בשביל המשפחות האלה, מה אנחנו עושים עבורן. המקום הזה צריך להיות של כולנו", היא מסכמת.