עו"ד רז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לעניינים ציבוריים-חוקתיים, התייחס במסגרת פאנל בכנס לשכת עורכי הדין לסוגיית החסינות לנבחרי ציבור ולטענה שרוב הציבור בחר בנתניהו.
"אם היינו כעת בשנת 2004-5, כשהיה הליך פלילי נגד שרון, גם לו היה רוב בכנסת. הניסיון לתלות קשר ישיר בין השניים הוא בעל סתירה פנימית. אני לא מקל ראש בטענה שבתי המשפט נכנסים לתוך העולם הפוליטי. מה שקרה בכנסת, הוא שההליך הפוליטי ייכנס לבתי המשפט", טען נזרי.
לדבריו, "הליך פלילי לעולם יתנהל בתוך מערכת משפטית-פלילית. אני לא חושב שכל דבר זה קץ הדמוקרטיה. אפשר לעשות שינויים, כולל פסקת התגברות ברוב מסוים. ההבדל הוא האם יש רצון לרסן או לרסק. התחושה הכללית היא שיש רצון בריסוק".
"לכאורה צריך לדבר על 'מתפרת צלאח א-דין', שאני עובד בה כבר 18 שנה", אמר נזרי בסרקאזם, "אני חושב שאנחנו צריכים לגלות יותר ביקורת עצמית. במשך שנים, לא גילינו מספיק פתיחות. אני גם מוכן לקבל ביקורת עניינית, אולי החלטה מסוימת טהרנית מדי או מחמירה מדי, אבל לא לגיטימי שאומרים ליועצים משפטיים ופרקליטי מדינה - אתם תופרים תיקים. אי אפשר לתפור תיק למי ׳שלא בא לנו טוב׳. הרי בסוף זה יתרסק בבית המשפט".
"לפני שמונה שנים, אולמרט היה אחרי ההתנתקות ואנחנו עסקנו בכתב האישום שלו וגם אז הושמעו טענות. הטענה היא לגבי 'רדיפה' של ראש הממשלה בכלל עמדה פוליטית כזו או אחרת. אני שומע גם יושבת ראש של מפלגה, שרואה את עצמה שומרת חוק, מדברת בסגנון הזה ואחרת קוראת למנדלבליט פחדן או משת״פ. אני אומר ישירות, אין שיקולים זרים. לומר על יועץ משפטי משת״פ זה שיח פסול. אנחנו בתווך בין מה שנקרא אנשי הביבי והאנטי ביבי. בעוד חודשים או שנים, כשנתניהו כבר לא יהיה ראש ממשלה ומתישהו זה יקרה, בסופו של דבר תישאר פה מדינה ומערכת ציבורית. אל תגידו שאנחנו תופרים תיקים כי אנחנו רוצים להרשיע, כי זה שומט את הקרקע תחת הדברים שאנחנו מנסים לעשות. זה שטויות", הוסיף.