מחיר יקר לניתוחי האף
מחיר יקר לניתוחי האףצילום: חן לאופולד, פלאש 90

רופאי אף אוזן גרון המבצעים ניתוחים רפואיים מתבקשים על ידי מטופלים לבצע גם טיפולים קוסמטיים לשיפוץ מראה האף. לא תמיד התוצאות עונות על הציפיות. על התופעה שוחחנו ביומן ערוץ 7 עם ד"ר צח שרוני, מומחה בכירורגיה פלסטית ורופא בכיר בקריה הרפואית רמב"ם.

"זו תופעה בהחלט שכיחה שתפסה תאוצה ברמות מטורפות", אומר ד"ר שרוני המספר על אנשים שאינם צריכים ניתוחי אף רפואיים אך מצליחים להמציא לעצמם בעיה רפואית על מנת שיוכלו להכניס את הניתוח שאין בו צורך למסלול הרפואה הציבורית, וכך תוך כדי ניתוח רפואי יבוצע בהם גם ניתוח קוסמטי.

כך גם מטופלים שאכן צריכים טיפול רפואי מבקשים מהמנתח, שעיסוקו בתחום הרפואי ולא הקוסמטי, לכלול בהזדמנות זו גם ניתוח קוסמטי. העובדה שהניתוח מבוצע על ידי מי שזה אינו תחום מומחיותו עשויה להיות הרסנית ובעלת השלכות.

"נכון להיום הדבר לא מותר. החוק מ2016 קובע שאסור לשלב ניתוח רפואי עם קוסמטי, בוודאי שלא ברפואה הציבורית", אומר שרוני המדגיש כי החוק אמנם אוסר את הדבר, אך בפועל אכיפה לא קיימת, בעוד שבניתוחים שכאלה "אפשר להחריב את האף", כלשונו.

עם זאת בסוג זה של ניתוחים "יש ניתוחים מתקנים ואת רוב הדברים אפשר לסדר. אפשר להחזיר לרמה של 95 אחוזים. רוב הדברים הפיכים, אבל זה דורש עוד ניתוח ושימוש בסחוסים ממקומות אחרים". שרוני מספר כי בניתוחי התיקון הללו, שאינם נעימים במיוחד, המטופלים כבר דואגים לבדוק היטב את מומחיותו ומקצועיותו של המנתח, מה שלא עשו בניתוח המקורי. זאת במקום שהסדר יהיה הפוך...

יצוין כי על הניתוחים הקוסמטיים אין דיווחים שכן לאיש אין אינטרס לחשוף כישלונות, מעבר לכך שמלכתחילה חלק מהניתוחים מבוצעים שלא במסגרות מדווחות כמו קליניקות פרטיות ובבתים של מנתחים. עובדה זו מגבירה את הסיכון לביצוע ניתוח בידיו של מי שאינו באמת מכיר את התחום באופן מקצועי וראוי.

"כל עוד השירות יהיה זול יחפשו אותו", אומר ד"ר שרוני ומציין כי בעוד עלותו של ניתוח מוסדר תהיה 15,000 שקלים ומעלה הרי ש"ניתוחים פירטיים יכולים להגיע לאלפים בודדים".