נשיא המדינה ראובן ריבלין השתתף בצהריים (שני) בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל, הנערך לזכרם של שלושת הנערים, אייל יפרח, נפתלי פרנקל וגיל-עד שער הי"ד.
"חמש שנים חלפו מהיום הנורא בו נחטפו שלושת הנערים", ציין ריבלין והזכיר, "18 יום הלב פעם בחרדה ותקווה והעינים עקבו אחרי המתרחש 18 יום חיפשנו את הילדים. הנערים אינם ואנחנו אנא אנו באים".
"אחרי השבעה יצרתם את פרס ירושלים לאחדות", הוסיף ריבלין, ופנה לזוכי הפרס, "זוכים יקרים אתם מוכיחים שיש חוזק בעם הזה וצריך להכיר זה את זה".
"הלוואי שבאמת מול הכח שלכם המערכת הפוליטית תלמד על כח היחד, כוח האחדות", ציין הנשיא בהתייחס לתקופת הבחירות בה אנו מצויים.
"משפחות יקרות הבית שלכם מואר אך כבוי. הבנים שהלכו ולא שבו שחררו אור גדול על ישראל. אנחנו אבלים על הבית שחרב, יהי זכרם של שלושת הנערים צרור בלבנו תמיד", חתם ריבלין.
השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל אמרה בטקס: "אחדות אינה אחידות. עלינו לזכור שמקור חילוקי הדעות זה רצון משותף לעתיד טוב יותר לעם ישראל ועלינו לעודד את ריבוי הדעות. האחדות תנצח תמיד את המלחמות. אני רואה אחדות בעם ישראל גם אם לפעמים הלך הרוח מראה אחרת".
"משפחות שלושת הנערים - לפגוש ולשאוף מכם אמונה שהן יוצאות דופן. לימדתם אותנו שיעור באהבת ישראל ואהבת האדם והעם. אחדות צריכה להיות מטרה אסטרטגית לאומית וחינוך ילדינו. עלינו כממשלה וחברה לחתור לכך. השבוע האחרון עבר עלינו סימן מחאה של החברה האתיופית עלינו לפעול בשיח של הדברות ולא אלימות ולחתור לחברה שיוויונית יותר. למען נחמה וכל עם ישראל נוציא מכאן את דרישת האחדות ואהבת החינם ואהבת ישראל", הוסיפה.
זוכי פרס ירושלים לאחדות ישראל לשנת תשע"ט
בקטגוריה "מקומי" נבחרה "זיקה גן יבנה" – זיקה – זהות יהודית-ישראלית קהילתית, הוקמה ב-2009 על ידי תושבי גן יבנה עם רשת ניצנים המקדמת סדר יום יהודי-ישראלי ברשויות מקומיות ברחבי הארץ, ומטרתה לקדם רבגוניות והעצמה חברתית.
בקטגוריה "ארצית" נבחר מרכז "הינם" – שפועל החל מ-2016 לקידום חברה סובלנית דרך עידוד היכרות ומפגשים משמעותיים בין שונים, ולשנות את דפוסי החשיבה בחברה הישראלית, לפיהם פועלים אנשים לרוב עם קבוצת הדומים להם.
בקטגוריה "ארצית" נוספת נבחר מרכז "פלוגתא" - מיזם חברתי הקורא להחזרת האחריות של אזרחי המדינה על השיח הציבורי ועל ניהול המחלוקות במדינה. עוסק בהצמחת מנהיגות צעירה רב-מגזרית המעודדת תהליכי דיאלוג סביב סוגיות שבמחלוקת בין הקבוצות השונות בעם ישראל.
בקטגוריה "בינלאומית" נבחר "מוישה האוס" - שהוקם בשנת 2006 על מנת להתמודד עם הצורך הגדל של מציאת דרכים חדשות לרתום יהודים צעירים להתחבר לזהות וערכים יהודיים, ולשלב יהדות רלוונטית ומשמעותית לחיי היום-יום. החזון הינו העצמת הדור הבא של מנהיגים יהודים, ויצירת קהילה צעירה יהודית תוססת, דרך מפגשים ביתיים ואירוח קהילתי בבתים של מוישה האוס.