משתתפי הסדנה יחד עם ראשי 'תורת המדינה'
משתתפי הסדנה יחד עם ראשי 'תורת המדינה'צילום: מכון תורת המדינה

אמש (רביעי) התקיים המפגש האחרון בסדנת הכתיבה ואסטרטגיה ציבורית 'ללמד בני יהודה קסת' של מכון 'תורת המדינה' ומכללת ליפשיץ.

מטרת הסדנה היא לקדם אצל המשתתפים "צורת מחשבה ומוטיבציה ליצור תכניות עבודה אסטרטגיות הרואות בתורה מקור השראה לקידום מדיניות", אמר הרב יאיר קרטמן, ראש מכון 'תורת המדינה'.

הסדנה התפרסה על פני שישה מפגשים בני שלוש שעות המחולקים לשני חלקים. בחלק הראשון נחשפו המשתתפים לאנשים העוסקים במדיניות ציבורית מזוויות שונות ובניהם, השר בצלאל סמוטריץ', ראש המחלקה המשפטית בפורום קהלת ד"ר אביעד בקשי, ועמית הלוי שהקים את המכללה למדינאות וממוקם במקום ה-36 במפלגת הליכוד.

השר סמוטריץ' דיבר עם המשתתפים מספר שבועות לפני שמונה לתפקידו במשרד התחבורה על האופן בו צריך לגשת לסוגיה ציבורית ועל החשיבות הרבה בהכשרת אנשים שיעסקו בדברים אלו. הוא הדגיש את הצורך לרדת לעומקה הרוחני האינטלקטואלי של סוגיית חקיקה ומדיניות לפני קידומה והטמעתה בגזרה הציבורית.

יו"ר ומקים ארגון 'ראש יהודי' ישראל זעירא הסביר כי התרבות הבסיסית של עם ישראל היא התורה וכי באופן הטבעי והפשוט יהודים רוצים קשר לתורה. הוא ציין כי את תודעת השיבה ליהדות קיבל בעת שעסק בשליחות בברית המועצות בעת נפילת מסך הברזל, שם הוא זיהה את הצמא ליהדות אותנטית ומקורית.

יהודה עמרני מהתנועה למשילות ודמוקרטיה סיפר על המאבק להשבת האיזונים בין הכנסת למערכת המשפט, ובשיטות העבודה וההשפעה של התנועה למשילות ודמוקרטיה. הוא ציין את הנוכחות הרבה ואת ההשפעה של גופים חוץ פרלמנטריים על החקיקה ועל עיצוב מדניות ועל הצורך לייצר גופים נוספים בעלי אוריינטציה לאומית.

בחלק השני העביר איש ערוץ 7, שלמה פיוטרקובסקי, סדנת כתיבה שכללה היכרות עם הרשתות החברתיות, כלים לכתיבה במדיה והעמקה בשורשי המחלוקות האידיאולוגיות והפוליטיות בעולם המערבי. תעודות סיום חולקו ל-16 המשתתפים על בסיס נוכחות ומטלות לאורך הסדנה.

ד"ר יחיאל שילה, חבר הועד המנהל של מכללת ליפשיץ: "האתגרים של עולמות המדיה החברתית רובצים לפתחנו, ההכשרה של כותבים אשר בית המדרש שלהם יונק ממקורות היהדות, תעשיר את השיח החברתי ותפרה אותו באופן חיובי".

הרב קרטמן: "'ללמד בני יהודה קסת היא סדנה חדשנית בנוף לומדי התורה. היא מהווה מקור השראה לחשיבה אסטרטגית והשתתפו בה מטובי הגופים האסטרטגיים במדינת ישראל. המרכיב של פיתוח הכתיבה בסדנה הוא משמעותי להעשרת השיח במדיות החברתיות ובתחומי 'ההגות הרכה' בזווית של זהות יהודית, בישראלית מדוברת. היבט משמעותי של הסדנה הוא הטמעת שיח אסטרטגי-תורני. היא מקדמת צורת מחשבה ומוטיבציה לייצור תכניות עבודה אסטרטגיות הרואות בתורה מקור השראה לקידום מדיניות".

הרב קובי יקיר ראש בית המדרש 'תורת המדינה': "מכון תורת המדינה בשת"פ עם מכללת ליפשיץ מסכמים את המחזור הראשון של סדנת ללמד בני יהודה קסת כהצלחה. אנו מאמינים כי בני הישיבות שהשתתפו בסדנה ניחנים ביכולת ההעמקה וניתוח הסוגיות התרבותיות- חברתיות הישראליות, וחדורים באהבת התורה העם והארץ. כל אלו ביחד עם הכלים המקצועיים וההשראה האסטרטגית שקנו בסדנה יובילו אותם לאקטיביות של כתיבה בסוגי המדיה השונים, מתוך מטרה לעשות את ישראל יותר יהודית".