אישה בת 54 פונתה לחדר הטראומה בבית החולים בילינסון לאחר שנפצעה בתאונה. בין היתר נפגעה גם עצם ה'טאלוס' בקרסול שלה.
כך גם נערה בת 16 שנפלה במהלך פעילות חווייתית פגעה בעצם ה'טאלוס', וכבר למעלה משנה שהיא אינה יכולה ללכת על רגליה.
כל הרופאים האורתופדים שראו אותן, הסבירו להן שיש רק פתרון אחד בישראל – קיבוע מפרק הקרסול בניתוח על ידי ברגים, אך הן ידעו שהתוצאה של ניתוח קיבוע קרסול היא בלתי הפיכה, וכי הן לא יוכלו ללכת כבעבר.
שתיהן סירבו להתייאש. עד שפגשו את ד"ר אלון בורג מנתח בכיר במחלקה לאורתופדיה בבילינסון, שהציע להן ניתוח שלא נעשה לפני כן בישראל – החלפת עצם הטאלוס בקרסול (העצם שאחראית על תנועת הקרסול) בעצם מלאכותית.
לצורך ביצוע הניתוח המורכב והחדשני הגיע ד"ר גראהם מקקלום, מנתח מדרום אפריקה לבצע יחד עם ד"ר אלון בורג ניתוחים לשתיהן. ניתוחי החלפת עצם הטאלוס, שנעשו עד כה רק במרכזים מובילים בארה"ב ובאירופה, הגיעו כעת לראשונה גם לישראל.
ד"ר אלון בורג, מנתח בכיר במחלקה לאורתופדיה בבילינסון, אמר כי "בניתוח הוצאנו את עצם הטאלוס הפגועה והחלפנו אותה בעצם מלאכותית העשויה מסגסוגת של טיטניום, ומודפסת במדפסת תלת מימד על בסיס תמונת מראה של העצם הבריאה ברגל השניה".
ד"ר סטיבן וולקס, מנהל המחלקה לאורתופדיה, אמר כי "מטרתו של ניתוח החלפת עצם הטאלוס לאפשר למטופלים את היכולת ללכת ללא כאבים וללא מגבלות בגמישות ובתנועתיות הקרסול. בזכות הניתוח יוכלו השתיים ללכת לראשונה מה זמן רב. ובעקבותיהן, כך אנחנו מקווים, יוכלו ללכת גם מטופלים נוספים".