בג''ץ דן הבוקר (שלישי) בעתירתו של פעיל ה-BDS עומר שאקיר נגד החלטת שר הפנים שלא להאריך את אשרת העבודה שלו בישראל בשל התבטאויותיו ופעילותו נגד ישראל.

השופטים ניל הנדל, יעל וילנר ונעם סולברג שמעו את הצדדים, ובהם גם ידידי בית המשפט - ארגון אמנסטי כתומך במערער, והארגונים שהתייצבו לימין המדינה: שורת הדין, PMW והפורום המשפטי למען ישראל.

עו"ד ד"ר הראל ארנון ייצג את הפורום המשפטי ותקף את טענת המערער לפיה מדובר בהפרה של זכות חוקתית להישאר בארץ: "הזכות לקבל אשרה להיכנס למדינה אינה זכות חוקתית. למעשה, אין למערער כל זכות כזו: אין לו זכות לקבל אותה מהמדינה. הדבר דומה לאדם שנכנס לישראל כתייר ואחר כך דורש להישאר בה מכוח חוק השבות, על אף שאינו יהודי".

מעבר לטיעון המנהלי קיים גם הטיעון הערכי. "חוק החרם הוא הכרעה ערכית של המחוקק. שבחר למי להעניק את זכות הכניסה לישראל. אכן, מדובר בחוק שקובע מה מעבר לשיח הלגיטימי. וחרם הוא מחוץ לשיח.

''בדיוק כמו סעיף 7א בחוק יסוד: הכנסת, האוסר על מי שקורא לגזענות להתמודד לכנסת, ומוציא את השיח הגזעני החוצה, כך גם חוק החרם קובע מה חורג מגבולות חופש הביטוי. זאת, משום שהכנסת מצאה לנכון להגן על ערך שהוא חשוב דיו: מניעת חרם. מדינת ישראל אומרת למערער: 'אתה רוצה מפתח כניסה? לא תקבל אותו אם כל כוונתך היא לפגוע בנו'. החרם אינו לגיטימי משום שכל כוונתו היא לפגוע בנשק לא קונבנציונלי בחברה הישראלית החופשית", דברי עו"ד ארנון.

שופטי בג"ץ יכריעו בערעור במועד מאוחר יותר.