
טיולי הפילים במתחם מקדשי אנגקור שליד העיר סיאם ריפ בקמבודיה ייפסקו בראשית שנת 2020. כך עולה מדיווח בעיתון 'ידיעות אחרונות' המצטט את העיתון 'ח'מר טיימס'.
"שימוש בפילים למטרות עבודה ועסקים אינו ראוי עוד בעינינו", הכריז לונג קוסאל, דובר Apsara, הרשות המנהלת את הפארק המשלב מאז שנת 2001 טיולי פילים בין המקדשים השונים שבמתחם הפארק.
הטיולים הללו מנקזים אליהם מיליוני תיירים מכל העולם בכל שנה ואולם, כאמור, הטיולים הללו צפויים להיפסק בעוד שבועות אחדים.
לונג קוסאל מספר ל'ח'מר טיימס' כי חמישה מתוך 14 הפילים ששהו בפארק עד עתה כבר הועברו ליער סמוך, מרחק 40 ק"מ מהמקדשים. "ושם הם יעבירו את שארית חייהם. השאר יצטרפו אליהם כבר בתחילת השנה".
"הפיל הוא חיה ענקית, אבל היא גם עדינה מאוד, ואנחנו לא רוצים לראות את הפילים משמשים כלי בפעילויות לתיירים", אמר קוסאל. "אנחנו רוצים שהם יגדלו באופן חופשי בסביבה הטבעית שלהם".
העיתון 'ידיעות אחרונות' מוסיף ומציין כי ההחלטה היא שיאה של יוזמה אותה הובילו פעילי סביבה רבים, שמוחים כבר מספר שנים על ההתעללות בפילים בקמבודיה.
היוזמה קיבלה תאוצה ב־2016, כש"סמבו", פילה קמבודית מאנגקור, התמוטטה ומתה ממכת חום ומתשישות כשנשאה על גבה מספר תיירים בשיאו של גל חום שפקד את המקום. שנתיים אחר כך פירסמה "קרן חיות הבר העולמית" תחקיר מעמיק בנושא הפילים באסיה, שמצא שאוכלוסיית הפילים האסיאתיים הידלדלה ב־50 אחוז במאה השנים האחרונות. כיום חיים באסיה פחות מ־50 אלף פילים בטבע, והם נחשבים לחיה בסכנת הכחדה.