נזילה. אילוסטרציה
נזילה. אילוסטרציהצילום: iStock

נזקי הרטיבות נראים בתוך הבית אולם מקור הנזקים הללו הוא בדרך כלל מבחוץ. לכן יש לבדוק מחוץ לבית, לפני תחילת החורף או לאחר תקופה ללא גשם.

ציפוי המבנה ​

בציפוי חיצוני של "שפריץ"- יש לבחון אם קיימים בו סדקים. את הסדקים צריך לתקן על מנת שלא יחדרו דרכם מים ויגרמו לרטיבות בקירות. בנוסף, אחת למספרשנים כדאי למרוח את הקירות בחומר ציפוי לאיטום מפני חדירת מים.

בציפוי חיצוני של אבן או אריחי קרמיקה- יש לבדוק את המרווחים בין האבנים ולוודא שהם מלאים. יש למלא את המרווחים בכדי למנוע חדירה של מים.

איטום

יש לוודא כי החומר האוטם את פתחי הבית (דוגמת חלונות) במצב תקין, כדי למנוע חדירה של מים.

גג המבנה

גג רעפים- יש לבדוק כי הרעפים בגג אינם שבורים או סדוקים. חשוב לבדוק שהרעפים בקצה התחתון של הגג (רעפים ראשונים) מקובעים לשלד הגג כדי שלא יעופו ברוחות חזקות. לקראת הגשמים יש לנקות את הגג ממפגעים כגון: פסולת, מסמרים, כדורים וכו'... המפגעים בגג גורמים להצטברות של מים סביבם ואז במקום שהמים ירדו ישירות למרזב הם מחלחלים וגורמים לרטיבות, ובמקרה הגרוע להצפה. לפני יום גשום יש לזכור לסגור את הפתחים של עליית הגג.

גג שטוח- חשוב לבדוק לפני הגשמים את התקינות של שכבות האיטום. במקרה של חשד לגבי התקינות יש להיעזר במומחה לאיטום גגות.

אביזרים המותקנים על הגג- יש לבדוק את אטימות החיבורים של האביזרים הנמצאים על הגג: אנטנות, דודי שמש, כבלים, מזגנים וכו'... כך שלא חודר דרכם מים. כדאי לבדוק גם את יציבותם של האביזרים, כדי שלא יעופו במקרה של רוחות חזקות.

מרזבים

את מרזבי הבית חייבים לשמר נקיים כדי שהמים יזרמו בהם בצורה מהירה וחלקה, מרזב סתום יכול לגרום להצפה. כדאי לשים רשת בפתחי המרזב כדי שלא יכנסו לתוכו אביזרים שיגרמו להאטה של זרימת המים או להצפה.

שיפועים

בבתים צמודי קרקע, בקומת קרקע ובדירות גן יש לבדוק את שיפועי הריצוף מכיוון החצר אל הבית. שיפועים המכוונים אל הבית עלולים לגרום להצפה.

בידוד תרמי

• לעיתים רטיבות יכולה להיגרם גם כתוצאה מחוסר בידוד תרמי (מערכות בידוד תרמי נועדו למנוע מעבר אנרגיה של חום וקור דרך מעטפת הבניין) לכן כשמחממים את הבית רצוי להשאיר חלון פתוח כדי שהעיבוי, הנוצר מתהליך החימום, לא יגרום לכתמי רטיבות ועובש בקירות.