מנכ"ל 'ליבה', אורן הניג, מספר בראיון לערוץ 7 על המאבק אותו הוא מנהל בימים אלה נגד קיומו של כנס להט"ב באוניברסיטת בר אילן. לטענתו לא מדובר בכנס אקדמי, אלא בכנס שתכליתו חנופה של הנהלת האוניברסיטה בפני רודפיה מאז רצח רבין.
"יש כיום ניסיון להנחיל בעם ישראל מה זה משפחה. המונח 'משפחה' הופך לפאסה. שמו של הכנס 'אוטופיות קוויריות בישראל מלמד על כך. מדובר בתפיסה הרדיקאלית שאומרת שאין דבר כזה גבר ואין דבר כזה אישה, וכל אחד יעשה מה שליבו ותאוותיו חפצים".
"אם היה כנס שהיה מביא גם עמדה בעד המשפחה, הייתי מבין שזה אקדמי ומחקרי, אבל כאשר שנה אחר שנה אלו הכנסים שהאוניברסיטה מחליטה לייחצן ולהוציא, כנראה רוצים לומר שגם אנחנו כמו כל הפוסטמודרניסטים, גם אנחנו כאלה. אין כאן תפיסה אקדמית".
שאלנו את הניג אם בכל כנס אקדמי מובאות גם עמדות הפוכות, והוא משיב: "כאן מדובר באוניברסיטת בר אילן והשאלה היא איזו אוניברסיטה היא רוצה להיות ומה היא רוצה לייצג. אם רוצים, כמו במקומות אחרים, להנחיל שאין משפחה אלא רק מגדר, זה אולי בסדר, אבל זה מביש לרב מאיר בר אילן ולסמל ספר התורה שמתנוסס מעל הכנס המלא בזוהמה הזה".
הניג מספר כי ארגונו כבר התחקה אחר הדוברים בכנס וחלקם מוכרים וברור מניין הגיעו, כהגדרתו. הוא מבטיח שהפרטים יתבררו ויפורסמו בקרוב.
"הציונות הדתית צריכה לומר שזה לא בבית מדרש שלנו וזה לא חלק מהעולם שלנו. יש אמנם אנשי אקדמיה שמנסים להנחיל את העמדות הללו ובעזרת ההשתקה הלהט"בים לא מאפשרים להביע עמדה אחרת ומה שעולה זה רק המשך דרדור של המוסר".
בדבריו מעיר הניג כי האירוע צפוי להתקיים בחנוכה, "בחג שמסמל את המלחמה על טהרת המשפחה, שנלחמנו על כך הנשים לא יימסרו להיבעל להגמון, בדיוק בחג הזה אנחנו מסבירים שזה בכלל טוב. לא מצאו תאריך אחר באוניברסיטה דתית להנחיל את הדברים. לטעמי בבר אילן היה צריך להיות דיון אקדמי אחר".
לדבריו קולות התמרמרות נשמעים גם מתוככי האוניברסיטה עצמה. "יש הרבה פרופסורים ודוקטורים שאומרים שאין מקום לדבר הזה, בעיקר לא בבר אילן. חלק מוכנים להתבטא וחלק לא. יש התמרמרות אצל הסטודנטים שלא מבינים למה הם צריכים להיפגש בדברים האלה".
מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה: "מדובר בכנס אקדמי המבוסס על מחקר ארוך טווח של חוקרים ממוסדות אקדמיים ברחבי הארץ. הכנס נערך ביוזמת המחלקה למיגדר וכחלק מפעילות של האגודה הישראלית לסוציולוגיה".
"אוניברסיטת בר-אילן, מעצם מהותה, עוסקת רבות בסוגיות חברתיות מגוונות ועדכניות. כפי שהיינו חלוצים בקידום המחקר האקדמי בתחום המיגדר, כך גם אנו מעודדים את החוקרים שלנו להיות עם האצבע על הדופק ולשאול שאלות בסוגיות המשפיעות על החברה".