גורמים בבית היהודי הציעו לשר לשעבר אלי ישי להיכנס עימם למשא ומתן על מנת לרוץ יחד בבחירות הקרובות עם עוצמה יהודית.
ממפלגת יחד נמסר בתגובה כי "לא היתה שום פניה רשמית מהבית היהודי. יחד עם זאת אנו בעד החיבורים בגוש הימין על מנת להציל את גוש הימין".
במפלגת הבית היהודי אמרו בתגובה לפניית ערוץ 7 כי "הבית היהודי מחוייב להקמת ממשלת 61 ימנית, יציבה ומאוחדת ויעשה ככל שידרש כדי להביא לניצחון. אנחנו שבים ופונים לאיחוד הלאומי ולימין החדש להצטרף אלינו".
מוקדם יותר דווח כי גורמים במפלגת נעם שהוקמה לפני הבחירות לכנסת ה-22 ופרשה מהמירוץ לפני פתיחת הקלפיות, פנו לאנשיו של יו"ר הבית היהודי ושר החינוך רפי פרץ, כדי לבחון ריצה משותפת בבחירות.
בבית היהודי סירבו לפתוח במשא ומתן עם המפלגה המזוהה עם ישיבת הר המור, וציינו כי המאמצים מוקדשים כרגע ליצירת חיבור עם מפלגת האיחוד הלאומי.
בימים האחרונים מתמודד הרב פרץ עם ביקורת חריפה על כך שמיהר לחתום על הסכם לריצה משותפת עם ''עוצמה יהודית'' והזניח את האיחוד הלאומי והעומד בראשה השר בצלאל סמוטריץ'.
כמה סגנים של ראשי ערים מטעם הבית היהודי נפגשו במוצאי שבת והחליטו לדרוש מפרץ לחתום על הסכם חיבור עם האיחוד הלאומי ורק לאחר מכן לחזור ולבחון חיבור עם עוצמה יהודית. הסגנים אומרים כי אם לא ימלא הרב פרץ את דרישתם, יפעילו את השפעתם על מאות חברי מרכז הבית היהודי, וידאגו שההסכם עם בן גביר לא יאושר במרכז, ולא יהיה לו תוקף.
עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר מודיעין ויו"ר מועצת ראשי הסניפים של הבית היהודי, אמר לערוץ 7כי "אין שום היגיון בחיבור הזה, אני מעריך שהוא גם לא יעבור במרכז המפלגה".
נציין כי יו"ר הבית היהודי פרץ החליט על דעת עצמו לחתום על הסכם עם ''עוצמה יהודית'' ולא עדכן מראש את חבריו לסיעה. גם הרב חיים דרוקמן לא ידע מראש על המו''מ של פרץ עם איתמר בן גביר והביע תקווה שיהיה איחוד כולל במפלגות הימין.
פרץ הסכים לתת למועמדי ''עוצמה יהודית'' את המקום השלישי, השישי והתשיעי. בן גביר שישובץ במקום השלישי אמר לערוץ הכנסת "אנחנו ויתרנו - הייתי צריך לדרוש את המקום הראשון, או לפחות את המקום השני".