איך תישמע העברית ב¬2040? האם תתרחב ותתפתח או דווקא תידלדל? זה אחד הנושאים שיעסיקו את האקדמיה ללשון, והיום (חמישי) לרגל יום העברית, מכונס פאנל בנושא.
פרופ' חיים כהן מהחוג ללשון העברית באוניברסיטת תל אביב וחבר האקדמיה ללשון העברית אמר לעיתון "ישראל היום", "אינני חושש לעתידה של הלשון העברית, העברית איתנה מאי פעם. מספר דוברי העברית היום בארץ ובעולם הוא גבוה באופן שלא היה מעולם".
"יש כשישה מיליון דוברי עברית כשפת אם ועוד כשני מיליון דוברי עברית כשפה שנייה, בין השאר בקרב ערביי ישראל, עולים, עובדים זרים ועוד. איש לא חלם על כך לפני 100 שנה", הוסיף.
לשאלה על מה יקרה בעוד 20 שנה מהיום? השיב פרופ' כהן, "20 שנה הן פירור בתולדות כל שפה. אינני רואה שינוי גדול בשימוש בשפה היום ביחס לשנת 2000 .מובן שיש חידושים, בעיקר כתוצאה מן ההתפתחות הטכנולוגית. כך היה תמיד. כאשר הומצאה המכונית, היה צורך לחדש את המילה 'מכונית' ושורה של מילים אחרות סביבה, וזו אך דוגמה אחת מני רבות".
לדבריו, "כל לשון מסגלת את עצמה למציאות, וכך גם העברית. היום עושים שימוש תכוף באמוג'י (פרצופונים), אבל הם אינם מחליפים את המשפט אלא עוזרים לנו להביע את עצמנו. באמצעות האמוג'י מביעים הסכמה, חיוך, צער ועוד ועוד, אבל ברגע שנרצה לומר משהו מעבר לזה אנו כותבים אותו. אני לא רואה אמוג'ים שמחליפים את השיח, אין שיחה של ממש שהיא רק באמוג'י".