ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בתוכניתה ברדיו 103FM להחלטת רבים מאיתנו להיות טבעוניים ולא לאכול מזון שמקורו מהחי, כגון בשר, דגים, ביצים וחלב. "אתחיל בכך שאני צמחונית מגיל 12. בחרתי לעשות זאת כי אני אוהבת בעלי חיים, ולא יכולה לדמיין את עצמי הורגת חיה כדי לאכול אותה. אני אוהבת פרות, אני אוהבת כבשים חמודות, והלב שני מתכווץ כשאני עוקפת משאית עם סלסלות פלסטיק בתוכן תרנגולות שמובלות לשחיטה", אמרה רוזמן. "מבחינה בריאותית אין בעיה להתקיים ולחיות בבריאות מלאה גם בלי לאכול בעלי חיים או מוצריהם", הוסיפה. "גם מבחינת הביולוגיה של האדם יש לנו אפשרות בחירה. חיות צמחוניות כמו פרות וכבשים מתאפיינות במעיים ארוכים שנועדו לעכל את הירקות והסיבים שאוכלים, ובשיניים טוחנות כדי ללעוס את הגרעינים והירק. גם לאדם מעיים ארוכים ושיניים טוחנות כמו לחיות צמחוניות". בהמשך אמרה: "מצד שני, לחיות טורפות כמו נמרים וחתולים, יש מעיים קצרים שמספיקים כדי לעכל את החלבון שטרפו, אבל יש להם ניבים שמאפשרים את תפיסת הטרף. לאדם יש גם ניבים כמו לחיות הטורפות. ''במילים אחרות, האדם יכול לאכול הכול ולעכל הכול, אבל גם לבחור אם הוא טורף או צמחוני. לפי עדויות ארכיאולוגיות מלפני 2.5 מיליון שנה- האדם הקדמון היה צייד שאכל בעיקר בשר, גם השימפנזים צדים ואוכלים בשר, בנוסף לירקות. ''יש הרבה סיבות להימנע מאכילת בשר, אבל הביולוגיה אינה אחת מהן. כל אחד צריך לבחור את מה שנכון בעיניו, אבל גם לכבד את מה שמישהו אחר בחר. מבחינה אישית אני יכולה להגיד שהלוואי שכולם היו צמחונים או טבעונים וירחמו על בעלי החיים, אבל מבחינה מקצועית, אני חייבת להודות שיש יתרונות בריאותיים בבשר, ביצים או גבינה צהובה למשל. ''ומי שבחר בצמחונות כמוני, או בטבעונות, צריך לשים לב לכמות החלבונים שהוא אוכל: טופו, סויה, קטניות אחרות כמו עדשים, שעועית לבנה/אדומה, גרגרי חומוס, וגם בוטנים, אגוזים וטחינה משומשום מלא. כי אם מוותרים על חלבון מן החי אבל במקומו מגדילים את כמות הפחמימות שאוכלים... זה עלול לגרום לחסרים תזונתיים, השמנה וגם לנזק בריאותי".