אביחי מנדלבליט
אביחי מנדלבליטצילום: לשכת עורכי הדין

היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט וראש לשכת עורכי הדין, אבי חימי, השתתפו הערב (חמישי) בסמינריון משפט עברי של לשכת עורכי הדין המתקיים בירושלים.

"המדינה שלנו היא מדינה יהודית ודמוקרטית ולעיתים יש בלבול מה היא יותר, יהודית או דמוקרטית", פתח מנדלבליט את דבריו. ''התשובה שלי היא שהמדינה שלנו היא מאה אחוז יהודית ומאה אחוז דמוקרטית. האחד לא יכול ללכת בלי השני. ההיסטוריה שלנו מתאפיינת לצערי בהיעדר מדינה יהודית, אחרי גלות של 2000 שנים, אך המשפט העברי שרד ולא התנוון ואף התפתח במשך השנים בגולה תוך שהוא זוכה לעיתים להכרה גם בתפוצות.

''לאחרונה נעשה שימוש לרעה במשפט הבינלאומי ולראייה החלטתו לאחרונה של בית המשפט בהאג, בניגוד למשפט העברי בו בדרך כלל נעשה שימוש חיובי. אני מודה לכל באי הכנס ומאחל להם סמינריון מוצלח ופורה״, כך היועמ"ש.

ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי אמר: "ראשית, אני מבקש לשלוח מכאן איחולי החלמה מהירה לחיילי גולני שנפצעו בפיגוע הדריסה הלילה, וללוחם מג"ב שנפצע בפיגוע הירי בהר הבית, ורוצה בהזדמנות זו גם לחזק את ידיהם של כוחות הביטחון שעושים לילות כימים כדי שכולנו, אזרחי מדינת ישראל, נוכל להמשיך בשגרת חיינו".

בנאומו פנה ראש הלשכה עו"ד חימי ליועץ משפטי מנדלבליט ואמר לו כי "לשכת עורכי הדין עומדת לצדך, מחזקת את ידיך, ובוטחת ללא כחל וסרק ביושרתך ובהגינותך. הבהרתי זאת מעל לכל במה אפשרית, ואני מבהיר זאת גם היום – לשכת עורכי הדין לא תיתן לפגוע בעובדי הציבור המבצעים עבודתם נאמנה. לשכת עורכי הדין לא תיתן לפגוע בשלטון החוק ובשומרי הסף. מותר לבקר, מותר להתווכח, לא חייבים לאהוב כל החלטה – אבל ביקורת צריך להשמיע בצורה עניינית, ובדרך ארץ, וחייבים להימנע מכל הסתה כלפי עובדי הציבור.

''לשכת עורכי הדין לא תיתן לפגוע בבתי המשפט ובעצמאותם, ובראשם – בית המשפט העליון, מבצרה של הדמוקרטיה, מבצרו של האדם. גם את זה אמרתי מעל כל במה אפשרית – הגנה על בית המשפט זה לא עניין של ימין ושמאל, פוליטיקאים יקרים – התנצחו, התווכחו – אבל הניחו לבית המשפט".

על חשיבות קידום המשפט העברי ושילובו במערכת המשפט אמר ראש הלשכה: "עשרות שופטים, בערכאות השיפוט השונות, משלבים את המשפט העברי בבואם להכריע בסוגיות שונות ומגוונות – כך יאה למערכת משפט במדינה שבה המסורת היהודית מהווה בסיס לקיומה - וחובה עלינו לשמר את אוצרות החוכמה הגלומים במורשת ישראל. לשכת עורכי הדין, רואה חשיבות רבה במשפט העברי ופועלת לקידומו".