האם תיק יזבק יזכה את נאשמי חתונת השנאה? עו"ד פולסקי המייצג שניים מנאשמי חתונת השנאה טוען כי אי הפתיחה בחקירה נגד חכ יזבק לעומת הגשת כתבי האישום נגד מרשיו מהווה אכיפה בררנית.
לדבריו, יש לחקור את יזבק בגין הסתה לאלימות והעובדה שחקירה כזו לא נפתחה מעידה על מדיניות מפלה כלפי מרשיו. לנוכח הטענה ביקש עורך הדין לקבל לידיו את חומרי החקירה של יזבק בכדי לנסות לזכות את מרשיו מהאישומים נגדם.
במכתב בקשת חומרי החקירה טען פולסקי, המייצג את הנאשמים מטעם "חוננו", כי ליזבק מיוחסות אמירות קשות שניתן להסיק מהן כי היא מביעה תמיכה במאבק מזוין של מדינת אויב או ארגון טרור נגד ישראל. הוא אף הביא מספר דוגמאות, ביניהן העובדה כי יזבק שיתפה פוסט בעמוד הפייסבוק שלה בו נראית תמונתו של המחבל סמיר קונטאר שהורשע ברצח ארבעה ישראלים בפיגוע בנהריה. על תמונתו של קונטאר נכתב "השהיד המוג'האד סמיר קונטאר" וכן "לא חזרתי מפלסטין אלא בכדי שאחזור לפלסטין".
עוד תואר במכתב הבקשה כי יזבק שיתפה פוסט נוסף עם תמונתה של המחסלת דלאל מוגראבי, שהובילה את חוליית המחבלים שביצעו את הפיגוע בכביש החוף בשנת 1978, בו נרצחו 35 ישראלים מתוכם 12 ילדים. לצד התמונה נכתבו מעלליה של המחבלת מוגרבי תוך הצגתה כגיבורה ועוד. יזבק אף הוסיפה דברים משלה "דלאל מוגרבי חיה 20 שנים ועשתה את כל זה. יבורכו נשות ההתנגדות".
כמו כן, יזבק שיתפה סרטון בו מובאים דבריו של באסל אלאערג' בשבח ההתנגדות, כולל אמירתו "היש קול יותר גבוה מקולו של השהיד". יזבק שיתפה את הדברים זמן קצר לאחר שאלאערג' נורה למות על ידי כוחות הביטחון במהלך ניסיון מעצרו. בנוסף, מראיון של יזבק לערוץ 13 השתמע כי תומכת בפגיעה בחיילי צה"ל כחלק מהמאבק נגד הכיבוש.
לדברי עורך הדין, מהדוגמאות עולה כי פרסומים אלו מקיימים לכאורה גם עבירה של הסתה לאלימות, מלבד עילת הפסילה מהתמודדות לכנסת. "כלל לא נראה כי הנ"ל (יזבק) נחקרה על באזהרה על עמדותיה, ואף לא נראה כי היועמ"ש הורה על העמדתה לדין".
לטענתו, מדובר במדיניות מפלה "של איפה ואיפה" ביחס להעמדתה לדין של יזבק לעומת נאשמי חתונת השנאה, "הן ביחס למהות הפרסומים, והן ביחס לכמותם".
כאמור, לאור כל זאת ועל מנת לבדוק היתכנות של טענה לאכיפה בררנית, הוגשה לבית המשפט בקשה לקבלת חומרי החקירה של יזבק.
נזכיר כי לאחר חתונת השנאה הוגשו כתבי אישום נגד 13 נאשמים, 5 מהם קטינים, בגין הסתה לאלימות או טרור, אהדה או עידוד למעשה אלימות או טרור, תמיכה או הזדהות עם הפרסום המסית וכו'. בחתונה עצמה הונפו רובים ואקדחים, תמונתו של התינוק עלי דוובאשה שנרצח בהצתה בכפר דומא, שלטי 'נקמה' ועוד.
"למרות שועדת הבחירות פסלה את חה"כ היבא יזבק מריצה נוספת לכנסת, בית המשפט העליון הפך את ההחלטה ואפשר את מועמדותה, וזאת למרות שהיא הביעה פעמים רבות תמיכה ברורה ברוצחים שפלים שרצחו אזרחים ישראלים. לעמדה מופרכת זו של בית המשפט העליון הצטרף היועץ המשפטי לממשלה בחוות דעת שערורייתית, לפיה אין לפסול את מועמדותה של יזבק", תקף עורך הדין.
לדבריו, יש בהתנהלות היועמ"ש כדי אכיפה בררנית "מדובר באותו יועץ משפטי לממשלה שהורה על הגשת כתב אישום כנגד מספר רב של מעורבים שבאירוע חתונה פנימי וספונטני הניפו תמונות של בני המשפחה שמצאו את מותם בבית בכפר דומא, כשלטענת הפרקליטות הדבר בוצע על ידי יהודים. ההפלייה זועקת. חברת כנסת משכילה בעלת מעמד ציבורי שבאופן מתוכנן הזדהתה ושיבחה רוצחים ואמהות של שהידים אפילו לא נחקרה, ואילו נערים צעירים הועמדו לדין בגין מעשה מינורי פי כמה".
"נדרוש לערוך בדק בית יסודי ביחס לתהליך קבלת ההחלטות במשרד היועץ המשפטי לממשלה. בכל אופן הוגשה בקשה לבית המשפט לקבל את כל חומרי החקירה המצויים בידי היועץ המשפטי לממשלה, לשם ביסוס טענה של הגנה מן הצדק. הגיע הזמן שבית המשפט יעביר ביקורת שיפוטית על התנהלות הפרקליטות", הוסיף.