בבית הספר הממ"ד 'הראל' במצפה רמון, שבתו אתמול (חמישי) התלמידים מלימודים, אך לא בגלל נגיף הקורונה אלא מסיבה אחרת לגמרי.
אחת האמהות, שארבעה מילדיה לומדים בבית הספר מספרת לערוץ 7: "אנחנו הורים למעלה מ-50 תלמידים הלומדים בבית הספר ממ"ד 'הראל' במצפה רמון שיש לו ציביון וזיקה מסויימים. בשנתיים האחרונות מנהל את בית הספר הרב יהונתן קרעי שהצליח לקדם את בית הספר באופן הכי משמעותי מאז שהוקם".
"לפני שנה וחצי המועצה כאן החליטה שהיא יוצאת לפרוייקט של הקמת קריה חינוכית בקמפוס שבו ישולבו כל בתי הספר במצפה רמון – ממ"ד, ממלכתי ודמוקרטי. אחרי כמה מפגשים של המנהלים עם הגורמים השונים, קיבלנו הודעה שמפטרים את המנהל שלנו בגלל מחלוקות שעלו במפגשים הללו, כי הוא מתנגד לרעיון שיכניסו בית ספר דתי לתוך בית ספר חילוני. הוא לא מתנגד לקמפוס עצמו אלא לצורה שזה ייעשה בפועל", מוסיפה האם.
היא מודאגת, "איך בית ספר דתי נכנס לתוך בית ספר חילוני שלומדים בו גם בני מיעוטים, במיוחד שלא תהיה הפרדה אמיתית ביניהם? אני לא רוצה שהילדים שלי ייחשפו לכל דבר. מבחינתנו זה לאבד את כל הערכים והציביון של בית הספר תוך שיבוש זהות לתלמידים".
האם מציינת כי המאבק נמצא רק בתחילתו. "הוחלט גם שבמקום שהתלמידים בבית הספר ילמדו יחד, יפצלו את הכיתות בין בתי הספר הקיימים. זה לא מקובל עלינו. ברור לנו כתושבים שהחשיבות של איגום משאבים היא קטנה והם רוצים לחסוך עלויות. זה לא יקרה על חשבון הילדים שלנו".
היא מטילה ספק שבמצב שמנסים להכתיב להורים, בית הספר יישאר דתי לאורך זמן. "אולי בשנה הראשונה זה יחזיק ואחר כך באופן הדרגתי בית הספר ילך ויטמע בתוך המוסד החילוני. יש לי ארבעה ילדים בבית הספר ואם הייתי רוצה חינוך חילוני הייתי שמה אותם במוסד אחר. אין לי מקום אחר לשים את הילדים שלי".
בינתיים פניות למשרד החינוך, למועצה ולחמ"ד הניבו מבחינת ההורים תגובות לא מספקות. "פנינו לפיקוח ואמרו לנו שסמל המוסד יישאר שלנו, אבל זה לא מורגש בשטח. פנינו גם לחמ"ד ולא קיבלנו תשובות מספקות. לא שומעים אותנו ובעיקר מתעלמים מאיתנו. לא מדובר כאן על ההורים אלא על הנפשות הרכות של הילדים שלנו. אם רוצים שנעבור שיקשיבו לנו ויקבלו את התנאים שלנו".
ממשרד החינוך לא נמסרה עד לשעה זו תגובה לטענות ההורים.