אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: הדס פרוש, פלאש 90

במנהל הסיעוד של משרד הבריאות הוכנה תכנית לימודים מזורזת לסטודנטים לסיעוד בשנים ג' ו-ד' בכלל המוסדות האקדמיים בישראל, על מנת להכשיר אותם לטיפול בחולי קורונה.

על התכנית והמוכנות של סטודנטים להשתלב במערך החירום הנאבק בנגיף העולמי שוחחנו עם ד"ר חיה רז, ראש החוג לסיעוד במרכז האקדמי לב, שם הוכשרו בשבוע האחרון כ-600 סטודנטים לסיעוד ועוד כ-250 התנדבו לסייע לצוותים הרפואיים.

לטעמה של ד"ר רז הסטודנטים מביעים רצון רב להשתלב בהם במאבק נגד הנגיף. "רוב הסטודנטים מרגישים שלעת כזו הם בחרו במקצוע הזה. רובם רוצים את הביטחון שהם יודעים מה לעשות בבוא העת ושלא יעמדו מול שאלות ללא תשובה, לכן מעוניינים לרכוש את הידע".

על התכנים בתכנית המיוחדת מספרת ד"ר רז כי זו כוללת אופן הטיפול הנכון במטופל מונשם. "הם התנסו בנושא הזה בהתנסויות במחלקות עם מנחים קליניים. למדו איך מטפלים בחולה כזה, מה צריך לבדוק, מה הממדים הטובים והלא טובים ומה מותר להם לעשות ומה מצריך רופא".

כאמור כ-250 מהסטודנטים נענו לבקשה להתנדב לסיוע לעובדי הסיעוד במחלקות בבתי החולים השונים. לפי שעה הם טרם שולבו אך ההיענות ב'לב' מקיפה מאוד. "בהנחיית מנהל הסיעוד ביקשנו מסטודנטים להתנדב לעבוד והייתה היענות מדהימה, אחת המדהימות מכל החוגים לסיעוד בארץ. כמעט כל הסטודנטים רצו לעבוד, מי שיכול בהתחשב בצרכים משפחתיים וכו'".

לפי שעה ממשיכים הסטודנטים בלימוד דרך מערכות הלמידה מרחוק כאשר החלק הקליני של הלימוד אינו מתאפשר, ואולם מאחר וחלק זה של הלימוד משולב בשנה ג' ולא בשנה ד' הרי שיהיה די זמן להשלים את החסר.