הרב חיים פרקל
הרב חיים פרקלצילום: אלירן אהרון

עם ישראל יחגוג השנה את ליל הסדר איש איש בביתו או כפי שראש הממשלה נתניהו אמר בחיק 'המשפחה הגרעינית'. אך יש אנשים שבשל מוגבלותם לא יוכלו לחגוג את הסדר באופן עצמאי והם זקוקים לעזרה ולתמיכה.

עמותת 'עלי שיח' מפעילה במשך כל השנה 75 דירות למתגברים בעלי מוגבלויות בכל רחבי הארץ.

לקראת ליל הסדר פעלה העמותה באמצעות המדריכים להנחות וללמד את המתבגרים לערוך את ליל הסדר במתכונת דומה למתכונת שלה התרגלו כל השנה בבית הוריהם.

המתבגרים שחלקם סובלים גם ממחלות רקע נמצאים בקבוצת הסיכון לקורונה וכל יציאה שלהם מהבית עשויה להדביק אותם במחלה.

בחלק לא מבוטל מהמקרים הם אינם יכולים לשהות בבית ההורים המבוגרים שלהם שגם הם נמצאים בקבוצת הסיכון ועלולים להידבק חלילה מהם בקורונה.

עריכת הסדר היא השיא של פעילות רציפה שקיימה 'עלי שיח' בשבועות האחרונים בדירות המתבגרים. אלו שבדרך כלל יוצאים לעבודה במסגרות ייחודיות שהקימה עבורם 'עלי שיח' נאלצו לשהות ימים ושעות בדירות לנוכח הסיכון שאורב להם מהיציאה החוצה.

הסתגרות בבית קשה לכל אחד על אחת כמה וכמה שמדובר בבעלי מוגבלויות שמתקשים ליצור לעצמם סדר יום ותעסוקה בתוך הבית. חרף האתגר השכילו המדריכים בדירות של 'עלי שיח' להעניק כלים למתבגרים ליצירת סדר יום ותעסוקה בתוך הבתים על מנת להקל עליהם ככל שניתן את השהיה הרצופה שנכפתה עליהם בתוך הבית.

הרב חיים פרקל מייסד ומנהל עמותת 'עלי שיח' אמר כי 'בשעה שעם ישראל יסב איש איש בביתו וכל אחד ינסה לשחזר את הסדר שהוא מכיר מבית הוריו או קרובי משפחתו, המתבגרים בעלי המוגבלויות יוכלו אף הם להסב לסדר משלהם שיכלול מנהגים מבית הוריהם כפי שהם למדו עליהם בימים האחרונים לקראת חג הפסח'.