נשים רבות סובלות ממראה ומתחושה של שיער שומני לא מחמיא ולא נעים למגע. הסיבה לכך היא שבלוטת החלב בקרקפת מפרישה כמות גבוהה של סבום (שמן טבעי שמופרש מהנקבוביות) והתוצאה היא שיער שמנוני שנראה מוזנח מאוד. חפיפת שיער מרובה והברשתו לא תורמת לעניין אלא רק מזיקה.
מדוע השיער שלך כל כך שומני?
הסיבות לקרקפת שומנית משתנות מאישה לאישה, אבל לרוב מדובר בנתונים גנטיים אשר קובעים את טקסטורת השיער והפרשת הסבום ועם זאת, יש לכך גם גורמים שקשורים להורמונים ולכן, נשים רבות סובלות משיער שומני בעיקר בתקופות שקשורות בחוסר איזון הורמונאלי כמו גיל המעבר, הריונות ולידות.
להרגלי הטיפוח השפעה ישירה על קרקפת שומנית ומי שסובלת באופן טבעי מנטייה זו, חשוב להימנע מהרגלים שעשויים רק להחמיר את התופעה. הברשה אגרסיבית ובתדירות גבוהה עשויה לזרז את ההפרשה ולהעצים את השומניות של השיער וכך גם חפיפה תכופה של השיער שיכולה ליצור את אותו אפקט מטריד.
בכלל, מגע בתדירות גבוהה עם השיער, משחק עם הקצוות, משיכת השיער ואפילו גירודו עלולים להחריף את השומניות שלו ומי שחשבה שאיסוף השיער הוא רעיון טוב עשויה לגלות שדווקא ההפך הוא נכון, הידוק השיער בחוזקה יכול לגרום לייצור השומניות ולכן, חשוב ללכת פזור או באיסוף רפוי בלבד ולהימנע משינה עם שיער אסוף.
לתזונה השפעה ישירה על הקרקפת והשומניות שלה ולרוב מדובר במחסור בוויטמין B שיכול לגרום לתופעה.
איך ויטמין B ומוצרי טיפוח מותאמים יכולים לסייע לך?
אז מה עושים עם שיער שומני אצל נשים? מעבר לכך שמפחיתים את מינון החפיפות ומפסיקים לשחק עם השיער, ניתן כמובן לבדוק דרכים לקבל ויטמין B במינון הנכון בדרך האפקטיבית ביותר. בנוסף, יש לבחור מברשת נכונה ולרוב ההעדפה תהיה למסרק עדין או למברשת המותאמת מבחינת המבנה שלה להברשת שיער הסובל משומניות יתר. כמו כן, לניקיון המברשת חשיבות רבה, כי הצטברות של אבק ולכלוך רק מחמירים את השומניות הטבעית של השיער.
קיימים גם רכיבים טבעיים מהמזווה הביתי שיכולים לסייע כמו חומץ תפוחים המשיב את איזון החומציות לקרקפת ושמן עץ התה שיכול לנקות אותה היטב.
בחירת מוצרי הטיפוח הייעודיים לטיפול וטיפוח של קרקפת שומנית ושיער שומנים קריטיים. חשוב לבחור פורמולה מרעננת המסוגלת להפחית את ייצור הסבום, ללא חומרים שעשויים לגרום לשמנוניות כמו סיליקון בשמפו ובמרכך, ומבוססת על מרכיבים בוטניים הנקשרים בתגובה חיובית לקרקפת שומנית כמו רוזמרין או סרפד, שמן לימון ומונעים את האפקט השומני המלווה בהפרשה מוגברת של סבום.
כמובן שגם במקרה זה חשוב מאוד לשמור על המינון של החפיפה והשימוש במוצרים על פי התדירות המומלצת. במקרים שונים יתכן שגם קשקשים עשויים לגרום לשיער שומני ולכן, כדאי לטפל גם בתופעה זו במידה ומבחינים בקשקשים במקביל לטיפול בקרקפת השומנית.
* טיפ לטיפול בשיער וקרקפת שומנית – לחפוף רק 3-2 פעמים בשבוע ולא יותר. קשה אבל כבר אחרי חודש התוצאה תהיה נהדרת. להשתמש בשמפו עדין המותאם לקרקפת שומנית ומנרמל את הפרשת החלב – סבום, ולא בשמפו אגרסיבי שמעודד הפרשת סבום רבה.
הורים רבים מבחינים שהילד שלהם אינו מרוכז, אך לא יודעים אם מדובר בתופעה של הפרעת קשב וריכוז, ADD, ADHD או אחרת. הכירו את ההבדלים בכדי לספק טיפול בהתאם