הכלה מוריה גרינבאום עם המעצבת רחלי זהר
הכלה מוריה גרינבאום עם המעצבת רחלי זהרצילום: קמיליה – אומנות הצילום

את ל"ג בעומר נציין השנה בבית, בלי חגיגות המוניות ובלי מדורות, אך בעבור עשרות אלפי נותני שירות מתחום האירועים התאריך יתקבל ברגשות מעורבים.

מצד אחד - צעדי תינוק של חזרה לשגרה ומצד שני עדיין הגבלות תנועה שיימשכו ככל הנראה במתכונת זו או אחרת עד להפוגה הבאה של הענף בתקופת ''שלושת השבועות''.

אחת שיודעת היא רחלי זהר, מעצבת שמלות הכלה בעלת הבוטיק הוותיק 'ראקלי זהר' מגבעת שמואל.

זהר שרגילה לשגרת עבודה צפופה סיגלה את השגרה החדשה שכוללת ביטולים, התלבטויות, תמיכה בכלות מאוכזבות והרבה אלכוג'ל למי שכן מחליטות ללכת על התוכנית המקורית עד כמה שניתן.

"משבר הקורונה גרם להקפאה של האירועים בעלי הנפח שאותם הכרנו עד היום", מכריזה זהר בשיחה עם ערוץ 7. "אני דרבנתי את לקוחותיי שלא לדחות את החופה. חופה היא מהות החיבור בין בני הזוג והמסיבה היא האקסטרה. ניתן להפריד בין השתיים, לא חייבים לוותר על כלום, רק להבין שזה יקח עוד זמן".

מה דינה של שמלת כלה שנלבשה בטקס החופה? יהיה ניתן ללבוש אותה שוב בעתיד?

"חלק קטן מהכלות שלי החליטו לשמור את השמלה היקרה להמשך, אני חושבת שכדאי להשתמש בשמלה שחלמת עליה גם לאירוע המצומצם המשפחתי שבו הכלה והחתן מתאחדים, זו מהות הנישואים, ואפשר ליהנות ממנה שוב באירוע הרבתי-מסבתי. אחר כך משלבים את התמונות באלבום האירוע בצורה שתיתן תחושה של אירוע מתמשך.

"אם נביט לעבר מדינות אנגלוסקסיות ואירופאיות נראה שאצלן כולל במשפחת המלוכה, ישנה הפרדה בין הטקס בכנסיה לבין האירוע - המסיבה. לעיתים המסיבה היא באותו יום של הטקס הדתי ולעיתים ביום אחר. ועדיין בשני האירועים החתן והכלה לבושים בהידור רב".

אומרים שמעצבת שמלת כלה היא קצת כמו פסיכולוגית, איך הכלות של העת הזו?

"אכן מעצבת שמלת כלה נמצאת שם גם על תקן מרגיעה, הכלות לא נכנסות אף פעם עצובות, אבל כן בחרדה ומלאות חששות. הן תמיד יוצאות מעודדות. זה תהליך מקסים שכשנושא אחד כמו שמלת הכלה מסתדר אז זה נוסך בהן תחושה שהכל יסתדר".

יש מי שהצליחו להוציא מהלימון של ההגבלות לימונדה?

"לקוחה שלי, מוריה גרינבאום, הייתה אמורה להתחתן עם בחיר ליבה נתנאל טביסל בחתונה באולם לאגו עם 650 אורחים. על פי התקנות המקום היה סגור וכל האירועים נדחו.

"הזוג החליט לעשות מעשה, תוך יומיים נמצא מקום מקסים הצופה על רחבת הכותל המערבי, החתונה הוקדמה לשם כך בחמישה ימים והתקבל אישור משטרה לאירוע מצומצם של עד עשרים וחמישה אנשים. התמונות מדברות בעד עצמן".

החופה היא המהות. הזוג טביסל
החופה היא המהות. הזוג טביסלצילום: קמיליה – אומנות הצילום

את מתבקשת לעצב עכשיו שמלות פשוטות יותר למראה?

"כלה שחלמה כל החיים על שמלה מסויימת לא תשנה את טעמה בעקבות משבר הקורונה. כלות יודעות מה הן רוצות ושום דבר לא עומד בדרכן בדרך כלל. ייתכן והן יכינו שתי שמלות, אחת יותר יוקרתית ואחת יותר קלילה, על מנת שתהיה אופציה להחליף ולחדש בכל אירוע. אבל הטרנד הזה היה כאן קודם".

איך מתמודדים עם הפגיעה בתחום כשגם העתיד לא ברור?

"בתחום שלנו עובדים תמיד בין שלושה חודשים לחצי שנה קדימה. כיום אנחנו עובדים על הזמנות שנכנסו בפברואר וכמעט ואין דחייה של אירועים. מי שכן דחו אנחנו שומרים את השמלות בצד.

''ישנה האטה משמעותית בכמות ההזמנות החדשות לחתונות עתידיות אך אני מאמינה שחתונות לא ניתן לעצור, ההזמנות יחזרו במהרה. ונראה תנועה ועלייה בכמות ההזמנות. שמחות הן המנוע של החיים".

חתונות לא ניתן לעצור
חתונות לא ניתן לעצורצילום: istock