הסיכוי שהחוק יעבור את בג"ץ נמוך למדי. נתניהו ובנט השבוע בכנסת
הסיכוי שהחוק יעבור את בג"ץ נמוך למדי. נתניהו ובנט השבוע בכנסתצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

העורך הראשי של ערוץ 7, עוזי ברוך, והכתבת הפוליטית מדינית של 'גלובס', טל שניידר, שוחחו היום (שני) עם רזי ברקאי בגלי צה"ל על יחסו של ראש הממשלה לציונות הדתית ועל חלוקת התיקים בליכוד.

ברקאי שאל את ברוך האם ראש הממשלה לא סופר את ימינה, וברוך השיב: "נתניהו לא סופר את הציונות הדתית כבר שנים. בחלק מזה אשמה הציונות הדתית שתמיד מתקפלת בפניו. הוא רגיל לציונות הדתית של שנות ה-80 וה-90, מש"קי דת ומשגיחי כשרות. בעשרות השנים האחרונות אתה רואה כיפות סרוגות שמשתלבות בכל החברה הישראלית, אבל נתניהו תופס אותנו כאיזה ילד כאפות. פתאום מגיעה ימינה עם איילת ונפתלי וסמוטריץ' שדורשים פתאום את המשפטים הביטחון ומצליחים להביא גם הצלחות".

ברוך ציין כי הרוח החדשה מגיעה מנפתלי בנט שהוא כידוע קצין ששירת בסיירת מטכ"ל, הייטקיסט ודובר אנגלית רהוטה, "הוא עשוי מ-DNA של ראש ממשלה ויכול להיות שזה מה שמעצבן את ראש הממשלה. צריך להבין שהשלושה האלה לא מחפשים סידור עבודה. לא מעניין אותם להיות קונסול או לנסוע ברכב עם צ'קלקה הם באו לעשות שינויים".

שניידר אמרה כי מאמץ להכללת ימינה בממשלה יהיה עדות לכך שנתניהו מתכנן להתמודד שוב על ראשות הממשלה, וכי אם הוא יעדיף להשאיר אותם מחוץ לממשלה הדבר עשוי לסמן שנתניהו לא מתכוון לשוב ולהתמודד

היא הוסיפה כי להערכתה נתניהו ירצה להכניס את ימינה לממשלה. "נתניהו צריך את ימינה כשרים שמשתפים אתו פעולה ולא כאופוזיציה לוחמת".

עוזי ברוך הוסיף כי לדעתו ימינה צריכה הייתה לנהל מו"מ עם בני גנץ משום שהוא מכבד יותר את הציונות הדתית מאשר נתניהו וכי אולי בעוד שנה וחצי כדאי יהיה לעשות זאת שוב.

בהמשך הראיון סיפר ברוך על שיחה שקיים עם ראש הממשלה ביום הבחירות לאחר שהתפרסם מאמר באתר ערוץ 7 בו הסבירה מערכת האתר מדוע לא תינתן לנתניהו במה להתראיין באתר.

"ביום הבחירות ראש הממשלה רצה להתראיין ואני אמרתי שאם במשך כל הקדנציה הוא לא מתראיין, למה שביום הבחירות אני אתן לו במה? אז ראש הממשלה צלצל ומאוד כעס. אני אמרתי לו 'ראש הממשלה, אתה בסך הכל רוצה לשאוב את קולות הציונות הדתית ואחר כך לומר לנו במו"מ 'אתם קטנים'. ראש הממשלה אמר 'מה פתאום?! העיקר שאני אנצח וברור שימינה תהיה הראשונה שאני אפנה אליה'. היום אנחנו משלמים את המחיר עם ההצעה לראשות ועדת פניות הציבור".

ברוך הוסיף וסיפר כי בסופו של דבר ראש הממשלה ביקש להגיב בראיון חי למאמר שפורסם ובקשתו התקבלה, "במהלך כל הראיון הוא חזר ואמר כמה חשוב להצביע לליכוד, והתחייב שינהל מו"מ עם ימינה ראשונים וכי הציונות הדתית והכיפות הסרוגות תמיד ראשונים אצלו. אני התחננתי לאנשים ואמרתי להם שזה לא נכון והנה עכשיו אשר יגורנו בא לנו. צר לי מאוד שהציונות הדתית תמיד מתפתה לצעקות הגעוואלד ומשאירה אותנו על שישה מנדטים ואחר כך באה בטענות".

שניידר התייחסה למתח בליכוד לקראת חלוקת התיקים וציינה כי דווקא השארת ימינה מחוץ לממשלה מסייעת לנתניהו בזירה הזו משום שכך מתפנים עוד שני תיקים. לדבריה, "בתוך הליכוד יש כרגע לחץ מאוד גדול ואי אפשר לרבע את המעגל, חלק מהשרים יצטרכו להיפרד ממשרותיהם".

היא אף סיפרה על איום מצד חלק מהבכירים שהם ישבו כחברי כנסת מן המניין כפי שעשה בזמנו רובי ריבלין שהודח מתפקיד יו"ר הכנסת.

לדבריה חלק מחברי הליכוד מעדיפים לכוון את חיציהם כלפי יריב לוין מפני שהוא היה ממובילי המו"מ ומשום שהתנגשות עם ראש הממשלה עשויה להיתפס באופן שלילי בליכוד. לקראת סיום סיפרה גם על התחרות העזה המתנהלת כרגע בין השרים מירי רגב ואמיר אוחנה ששניהם מבקשים להתמנות למשרד לביטחון פנים, אך ההכרעה טרם נפלה.